Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

845
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پایداری عملکرد ژنوتیپ های برنج در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 192

چکیده

 معرفی ارقام و ژنوتیپ های جدید یکی از دلایل عمده افزایش عملکرد محصولات زراعی در سال های اخیر بوده است. این تحقیق با هدف بررسی پایداری عملکرد ژنوتیپ های برنج در مناطق مختلف استان اصفهان به اجرا گذاشته شد. در این مطالعه تعداد 11 ژنوتیپ امیدبخش برنج به همراه رقم شاهد سازندگی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در دو منطقه (ایستگاه تحقیقاتی شهید فزوه و منطقه سهرفیروزان) طی سال های 1387 و 1388 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه مرکب عملکرد ژنوتیپ ها نشان داد که اثرات ساده سال و مکان در سطح احتمال 5 درصد و اثر ژنوتیپ در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بودند. همچنین اثرات متقابل سال×مکان و سال×ژنوتیپ در سطح احتمال 1 درصد و اثر متقابل سه جانبه سال × مکان × ژنوتیپ در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شدند. نتایج ارزیابی پایداری عملکرد ژنوتیپ ها به روش های مختلف نشان داد که ژنوتیپ های 11, 2 و 4 پایدار بودند و در مقایسه با سایر ژنوتیپ ها, واکنش بهتری نسبت به شرایط محیطی مورد مطالعه نشان دادند. عملکرد ژنوتیپ های 2 و 4 به ترتیب 8061 و 7955 کیلوگرم در هکتار بود که به ترتیب 7.1 و 5.7 درصد از رقم شاهد سازندگی بیشتر بود. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که ژنوتیپ های 2 و 4 با دارا بودن پایداری مطلوب, عملکرد دانه بالا و خصوصیات زراعی و کیفیت دانه مناسب, به عنوان برترین ژنوتیپ ها در شرایط آب و هوایی اصفهان بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، احمد. (1391). بررسی پایداری عملکرد ژنوتیپ های برنج در استان اصفهان. تحقیقات غلات، 2(3)، 181-192. SID. https://sid.ir/paper/246624/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی احمد. بررسی پایداری عملکرد ژنوتیپ های برنج در استان اصفهان. تحقیقات غلات[Internet]. 1391؛2(3):181-192. Available from: https://sid.ir/paper/246624/fa

    IEEE: کپی

    احمد رمضانی، “بررسی پایداری عملکرد ژنوتیپ های برنج در استان اصفهان،” تحقیقات غلات، vol. 2، no. 3، pp. 181–192، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246624/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا