مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,077
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دبی و دمای هوای ورودی بر ویژگی های تبدیل و زمان خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بسترسیال با چرخه بسته

صفحات

 صفحه شروع 385 | صفحه پایان 395

چکیده

 در این تحقیق, اثر دبی و دمای هوای ورودی به خشک کن بر درصد شکستگی دانه, راندمان تبدیل و زمان خشک شدن سه رقم برنج خشک شده در یک خشک کن بستر سیال بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد و فاکتورهای آزمایش شامل دبی هوای ورودی به خشک کن در سه سطح 0.12, 0.14 و 0.16 متر مکعب بر ثانیه, دمای هوا در چهار سطح 45, 50, 55 و 60 درجه سلسیوس و سه رقم برنج طارم محلی, فجر و شیرودی بودند. نتایج نشان داد که افزایش دما از 55 به 60 درجه سلسیوس باعث افزایش درصد دانه های شکسته در سه رقم شیرودی, فجر و طارم به ترتیب از 19.10 به 35.97 درصد, 43.30 به 51.36 درصد و 19.82 به 29.06 درصد شد. کمترین درصد شکستگی در دبی 0.12 متر مکعب بر ثانیه و دمای 45 درجه سلسیوس (17.17 درصد) و بیشترین مقدار آن در دبی 0.16 متر مکعب بر ثانیه و دمای 60 درجه سلسیوس (40.54 درصد) بود. راندمان تبدیل رقم شیرودی در دبی 0.12 تا 0.16 از 72.37 درصد به 71.74 درصد کاهش یافت, ولی در رقم فجر و طارم تغییر معنی داری در راندمان تبدیل مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که تغییرات دما تاثیر بیشتری بر زمان خشک شدن نسبت به تغییرات دبی هوا دارد, به طوری که با افزایش دمای هوا از 45 تا 60 درجه سلسیوس در دبی 0.16 متر مکعب بر ثانیه زمان خشک شدن از 13.45 به 5.37 ساعت و در دبی 0.12 تا 0.16 متر مکعب بر ثانیه و دمای 60 درجه سلسیوس از 6.37 به 5.37 ساعت کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلیکانلو، ولی، رحمتی، محمدهاشم، علیزاده، محمدرضا، و پورباقر، رقیه. (1395). اثر دبی و دمای هوای ورودی بر ویژگی های تبدیل و زمان خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بسترسیال با چرخه بسته. تحقیقات غلات، 6(3)، 385-395. SID. https://sid.ir/paper/246638/fa

    Vancouver: کپی

    کلیکانلو ولی، رحمتی محمدهاشم، علیزاده محمدرضا، پورباقر رقیه. اثر دبی و دمای هوای ورودی بر ویژگی های تبدیل و زمان خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بسترسیال با چرخه بسته. تحقیقات غلات[Internet]. 1395؛6(3):385-395. Available from: https://sid.ir/paper/246638/fa

    IEEE: کپی

    ولی کلیکانلو، محمدهاشم رحمتی، محمدرضا علیزاده، و رقیه پورباقر، “اثر دبی و دمای هوای ورودی بر ویژگی های تبدیل و زمان خشک شدن سه رقم شلتوک در خشک کن بسترسیال با چرخه بسته،” تحقیقات غلات، vol. 6، no. 3، pp. 385–395، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246638/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button