مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد و پایداری تعدادی از ژنوتیپ های برنج با استفاده از روش بای پلات

صفحات

 صفحه شروع 411 | صفحه پایان 421

چکیده

 دانش کافی از روابط میان صفات در برنامه های اصلاحی برای اصلاح ارقام جدید برنج ضروری است. هدف از تحقیق حاضر, بررسی پایداری هفت ژنوتیپ برنج در محیط های مورد مطالعه, تعیین روابط میان صفات و شناسایی صفات مناسب برای انتخاب غیرمستقیم جهت بهبود عملکرد دانه برنج بود. شش لاین امیدبخش, انتخاب شده از آزمایش مقدماتی عملکرد سال 1390-1389, به همراه رقم شاهد شیرودی, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو منطقه استان مازندران (تنکابن و ساری) طی سه سال زراعی 1392-1390 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر ژنوتیپ و برهمکنش ژنوتیپ × محیط برای صفت عملکرد دانه معنی دار بود. تجزیه گرافیکی GGE بای پلات نشان داد که ژنوتیپ 6 بر اساس دو معیار میانگین عملکرد و پایداری با بیشترین عملکرد دانه (6218.06 کیلوگرم در هکتار) در رتبه دوم از نظر پایداری قرار گرفت. تجزیه گرافیکی ژنوتیپ × صفت (GT) نیز نشان داد که عملکرد دانه همبستگی مثبت و معنی دار با تعداد دانه پر, تعداد کل دانه و ارتفاع بوته و همبستگی منفی و معنی دار با تعداد پنجه در بوته و طول خوشه داشت. بنابراین, تعداد دانه پر, تعداد کل دانه و ارتفاع بوته صفاتی بودند که برای بهبود عملکرد دانه برنج از طریق انتخاب غیرمستقیم مناسب بودند. در مجموع, ژنوتیپ های 6 (شماره 39 از [(رمضانعلی طارم × آمل 3) × [IR 67015-22-6-2- (A37632) و 5 (شماره 126 از [(رمضانعلی طارم × آمل 3) × [IR 67015-22-6-2- (A37632) بهترین ژنوتیپ ها بودند که می توانند به منظور معرفی رقم های جدید مورد توجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محدثی، علی، عرفانی، رحمان، شریفی، پیمان، امین پناه، هاشم، و عباسیان، ابوذر. (1395). بررسی روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد و پایداری تعدادی از ژنوتیپ های برنج با استفاده از روش بای پلات. تحقیقات غلات، 6(4)، 411-421. SID. https://sid.ir/paper/246686/fa

    Vancouver: کپی

    محدثی علی، عرفانی رحمان، شریفی پیمان، امین پناه هاشم، عباسیان ابوذر. بررسی روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد و پایداری تعدادی از ژنوتیپ های برنج با استفاده از روش بای پلات. تحقیقات غلات[Internet]. 1395؛6(4):411-421. Available from: https://sid.ir/paper/246686/fa

    IEEE: کپی

    علی محدثی، رحمان عرفانی، پیمان شریفی، هاشم امین پناه، و ابوذر عباسیان، “بررسی روابط بین عملکرد و اجزای عملکرد و پایداری تعدادی از ژنوتیپ های برنج با استفاده از روش بای پلات،” تحقیقات غلات، vol. 6، no. 4، pp. 411–421، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button