Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شاخص های شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 اهداف: سیستم بیوفلوک, استفاده از میکروارگانیزم هایی مانند باکتری های هتروتروف, جلبک ها, زئوپلانکتون های غذایی و آغازیان است که مواد دفعی آبزیان پرورشی و غذای خورده نشده در استخرها را تجزیه و مصرف می کنند و به عنوان یک سیستم مدرن آبزی پروری موجب افزایش بازدهی استخرهای پرورش شده است. هدف این تحقیق, بررسی کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال (1±4oC) بود. مواد و روش ها: در تحقیق تجربی حاضر, 300 قطعه بچه ماهی کپور معمولی به مدت 9 هفته, با غذای تجاری (شاهد) و سه تیمار آزمایشی, تغذیه شده و سپس شاخص های کیفی گوشت ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS21 و توسط آزمون چنددامنه ای دانکن, آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. یافته ها: پایین ترین کیفیت طعم گوشت ماهی در تیمار ملاس مشاهده شد و با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت (p<0.05). در حالی که در سایر پارامترهای حسی گوشت پخته و درصد افت پخت, هیچ گونه اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (0.05<p). تیمار شاهد و تیمار بیوفلوک ملاس به ترتیب کمترین و بیشترین شاخص قرمزی رنگ پوست را داشتند. با افزایش دوره ماندگاری میزان تیوباربیتوریک اسید در تیمار شاهد و در تیمارهای بیوفلوک به ترتیب افزایش و کاهش معنی دار داشت (0.05>p). مقادیر سولفیدریل و پپتیدهای محلول در تری کلرواستیک اسید با گذشت زمان نگهداری ماهی ها کاهش یافتند. نتیجه گیری: سیستم بیوفلوک در کیفیت گوشت ماهیان کپور معمولی پرورش یافته در طی دوره نگهداری در یخچال تاثیر مثبت دارد و دوره ماندگاری آن را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی، فریده، رحمانی فرح، کاوه، نجدگرامی، ابراهیم حسین، مناف فر، رامین، و توکمه چی، امیر. (1396). شاخص های شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات، 7(1 )، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/246760/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی فریده، رحمانی فرح کاوه، نجدگرامی ابراهیم حسین، مناف فر رامین، توکمه چی امیر. شاخص های شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1396؛7(1 ):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/246760/fa

    IEEE: کپی

    فریده بخشی، کاوه رحمانی فرح، ابراهیم حسین نجدگرامی، رامین مناف فر، و امیر توکمه چی، “شاخص های شیمیایی و کیفی گوشت ماهی کپور معمولی پرورش یافته در سیستم بیوفلوک طی دوره نگهداری در یخچال،” علوم و فنون شیلات، vol. 7، no. 1 ، pp. 41–48، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا