Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

833
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

چکیده

 اهداف: افزایش مصرف آبزیان, توسعه صنعت آبزی پروری و نیاز به تولید خوراک آبزیان, دسترسی به روغن ماهی را در آینده نامعلوم می سازد.هدف پژوهش بررسی تاثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن هسته انگور بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های پپسین و تریپسین ماهیان قزل آلای رنگین کمان بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر روی 450 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان طی یک دوره 60 روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی 100% روغن ماهی و جیره های حاوی 25% (B), 50% (C), 75% (D) و 100% (E) روغن هسته انگور به جای روغن ماهی استفاده شد. داده ها با نرم افزار Graph Pad Prism وSPSS20  از طریق آزمون واریانس یک طرفه تحلیل شدند. یافته ها: بیشترین وزن نهایی و افزایش وزن در جیره C و کمترین آنها در D بود که اختلاف معنی داری داشتند. اختلاف معنی داری در نرخ رشد ویژه و کارآیی پروتئین جیره ها وجود نداشت. بیشترین ضریب تبدیل غذایی در جیره E و کمترین آن در C با اختلاف معنی داری مشاهده شد. بیشترین کارآیی چربی در جیره C بود. بیشترین کارآیی غذا در جیره های C و D و کمترین آن در E بود و جیره ها اختلاف معنی داری نداشتند. بیشترین فعالیت آنزیم پپسین و تریپسین در ضمایم پیلوریک در جیره C و در روده در C و D مشاهده شد. میزان بهینه جایگزینی روغن ماهی به وسیله روغن هسته انگور 50% (جیره C) برآورد شد. نتیجه گیری: جیره غذایی 50% روغن ماهی و 50% روغن هسته انگور بر بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های پپسین و تریپسین ماهیان قزل آلای رنگین کمان موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، عباس، و معافی، ابوذر. (1396). تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان. علوم و فنون شیلات، 7(1 )، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/246763/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی عباس، معافی ابوذر. تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1396؛7(1 ):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/246763/fa

    IEEE: کپی

    عباس زمانی، و ابوذر معافی، “تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان،” علوم و فنون شیلات، vol. 7، no. 1 ، pp. 71–79، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا