Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

956
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه در فیله گوشت ماهی کوتر ساده و ماهی کوتر دم زرد دریای عمان در پاییز و بهار

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 اهداف: به دلیل مصرف بالای ماهی کوتر نیاز است تا پروفیل اسیدآمینه های آن تهیه شود. هدف پژوهش حاضر تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه ماهی کوتر ساده و دم زرد دریای عمان در پاییز و بهار بود. مواد و روش ها: پژوهش تجربی حاضر روی کوترماهیان ساده و دم زرد دریای عمان در فصل پاییز و بهار اجرا شد. ماهیان در ترکیب همسانی از نر و ماده در دو گروه, با 3 دسته 7 تایی از ماهیان قرار داشتند. تجزیه اسیدآمینه کل با دستگاه کروماتوگرافی مایع صورت گرفت. داده ها با نرم افزار GRAPHPAD-PRISM 5 و آزمون T غیرجفتی تحلیل شد. یافته ها: در دو گونه, رطوبت در فصل پاییز بالاتر از بهار بود, اما میزان چربی, پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز اختلاف معنی داری داشت. در بهار نسبت اسیدآمینه های ضروری به غیرضروری (E/NE) و آروماتیک اختلاف معنی داری در دو گونه نداشت, اما سایر موارد اختلاف معنی داری داشتند. در پاییز نسبت E/NE و اسیدآمینه های اسیدی, اختلاف معنی داری در دو گونه نداشتند. شاخص های شیمیایی بر اساس نیاز انسان بالغ, بالاتر از یک بودند. اسیدآمینه لوسین در بازه سنی 2-5 سال در هر دو گونه در پاییز و بهار کمبود داشت. نتیجه گیری: هر دو گونه در فصل پاییز رطوبت بالاتری دارند, اما میزان چربی, پروتئین و خاکستر کل در بهار نسبت به پاییز بیشتر است. بیشترین اسیدآمینه دو گونه در دو فصل, گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید است.هیچ کمبودی در نیاز انسان بالغ برای اسیدآمینه ضروری موجود در دو گونه در دو فصل وجود ندارد. بر اساس نیاز کودکان 2-5 سال, اسیدآمینه لوسین در هر دو گونه دارای کمبود است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، علی، ابراهیم زاده اله آباد، اسحاق، و زاهدی، میرمهدی. (1396). تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه در فیله گوشت ماهی کوتر ساده و ماهی کوتر دم زرد دریای عمان در پاییز و بهار. علوم و فنون شیلات، 7(1 )، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/246765/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری علی، ابراهیم زاده اله آباد اسحاق، زاهدی میرمهدی. تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه در فیله گوشت ماهی کوتر ساده و ماهی کوتر دم زرد دریای عمان در پاییز و بهار. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1396؛7(1 ):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/246765/fa

    IEEE: کپی

    علی طاهری، اسحاق ابراهیم زاده اله آباد، و میرمهدی زاهدی، “تجزیه تقریبی و محتوای اسیدآمینه در فیله گوشت ماهی کوتر ساده و ماهی کوتر دم زرد دریای عمان در پاییز و بهار،” علوم و فنون شیلات، vol. 7، no. 1 ، pp. 25–32، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا