مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های بافتی و رنگ فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 39

چکیده

 اهداف: در راستای افزایش مصرف تازه خوری فرآورده های شیلاتی, هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های بافتی و رنگ فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال بود. مواد و روش ها: پژوهش تجربی حاضر به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی انجام شد. سه تیمار فیله های ماهی بدون پوشش, با محلول 2% کیتوزان و محلول 2% کیتوزان+0.5% اسانس مرزنجوش آماده و برای هر تیمار سه تکرار, آزمایش شدند. پس از شکل گیری پوشش در روزهای صفر, 7,14 , 21, ویژگی های بافتی و رنگی ارزیابی شدند. تحلیل داده ها با آنالیز واریانس دوطرفه, آزمون چنددامنه ای دانکن و نرم افزار SPSS22 انجام شد. یافته ها: آنالیز تقریبی رطوبت, خاکستر, پروتئین و چربی کل بین روز صفر و 21 نگهداری در دمای یخچال تفاوت معنی داری نشان نداد. میزان باکتری های سرماگرا در طول دوره نگهداری افزایش یافت و در تیمارهای مختلف تفاوت معنی دار داشت (0.05>p). شمارش میزان اولیه باکتری ها در روز صفر بین فیله شاهد و فیله های تیمارشده تفاوت معنی داری نشان نداد (p>0.05) ولی باگذشت زمان این تفاوت معنی دار شد (p>0.05). فیله های تیمارشده با کیتوزان و اسانس منجر به حفظ حالت کشسانی بهتر و در نتیجه کیفیت بهتر بافت فیله در مقایسه با شاهد شدند. به کاربردن 2% کیتوزان موجب حفظ این شاخص ها در فیله بدون تغییر محسوس نسبت به شاهد شد (p>0.05). نتیجه گیری: پوشش دهی فیله قزل آلای رنگی کمان با اسانس مرزنجوش موجب افزایش خواص ضدمیکروبی و ضداکسیداسیونی آن می شود و به طور معنی داری کیفیت شاخص های رنگ و بافت فیله این ماهی را در طول نگهداری در یخچال حفظ می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جدی، سمیرا، جعفرپور، سیدعلی، یگانه، سکینه، و ناصری، محمود. (1396). بررسی ویژگی های بافتی و رنگ فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات، 7(1 )، 33-39. SID. https://sid.ir/paper/246769/fa

    Vancouver: کپی

    جدی سمیرا، جعفرپور سیدعلی، یگانه سکینه، ناصری محمود. بررسی ویژگی های بافتی و رنگ فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1396؛7(1 ):33-39. Available from: https://sid.ir/paper/246769/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا جدی، سیدعلی جعفرپور، سکینه یگانه، و محمود ناصری، “بررسی ویژگی های بافتی و رنگ فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان با استفاده از پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش در طول دوره نگهداری در یخچال،” علوم و فنون شیلات، vol. 7، no. 1 ، pp. 33–39، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button