مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغلیظ کشت جلبکی تتراسلمیس (Tetraselmis suecica) به روش سانتریفیوژ و تاثیر ویتامین های C و E بر میزان بازماندگی و شاخص های آنالیز تقریبی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 76

چکیده

 کنسانتره ریز جلبک (Tetraselmis suecica) تولید و اثرات ویتامین های C و E در افزایش ماندگاری و ارزش های غذایی آن طی 8 هفته نگه داری در دمای یخچال (4oC) بررسی شد. برای تغلیظ کشت جلبکی, ابتدا کشت انبوه جلبک مورد نظر تا مرحله رشد لگاریتمی در محیط کشت استاندارد کانوی انجام شد و پس از تعیین میزان زنده مانی سلول ها, با روش سانتریفیوژ توسط دستگاه خامه گیر تغلیظ شد. کنسانتره های جلبکی سپس تحت تیمارهای ویتامینی شامل ویتامین C, ویتامین E و ترکیب مساوی دو ویتامین (همگی به میزان وزنی/ وزنی %0.1) قرار گرفتند .تراکم جلبک در کنسانتره جلبکی حاصل از این روش حدود 1.38×109 سلول در میلی لیتر و بازده تولید حدود 1.7 گرم به ازای هرلیتر محیط کشت بود. نتایج نشان داد که میزان زنده مانی تیمار ویتامین E در انتهای دوره 39.99±2.1 و نسبت به تیمار شاهد بیشتربود (p>0.05) که مبین اثرمثبت نگه دارنده ها می باشد. نتایج آنالیز تقریبی نیز نشان داد که تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارها کمترین تغییرات رطوبت (%86.8), تیمار ویتامین C بالاترین میزان پروتئین (%36.6) و کمترین میزان خاکستر (%39.9) و تیمار حاوی ترکیب مساوی دو ویتامین بالاترین میزان چربی (%13.4) درطی دوره نگه داری را داشتند. مقادیر pH نیز در تیمار ویتامین C و شاهد کمتر از دو تیمار دیگر بود. در مجموع برای حفظ کیفیت کنسانتره این ریز جلبک, استفاده از ویتامین E و C و نگه داری آن در دمای یخچال پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانیان، فرزانه، رفیعی، فرناز، و عابدیان کناری، عبدالمحمد. (1394). تغلیظ کشت جلبکی تتراسلمیس (Tetraselmis suecica) به روش سانتریفیوژ و تاثیر ویتامین های C و E بر میزان بازماندگی و شاخص های آنالیز تقریبی. علوم و فنون شیلات، 4(3)، 61-76. SID. https://sid.ir/paper/246824/fa

    Vancouver: کپی

    زمانیان فرزانه، رفیعی فرناز، عابدیان کناری عبدالمحمد. تغلیظ کشت جلبکی تتراسلمیس (Tetraselmis suecica) به روش سانتریفیوژ و تاثیر ویتامین های C و E بر میزان بازماندگی و شاخص های آنالیز تقریبی. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1394؛4(3):61-76. Available from: https://sid.ir/paper/246824/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه زمانیان، فرناز رفیعی، و عبدالمحمد عابدیان کناری، “تغلیظ کشت جلبکی تتراسلمیس (Tetraselmis suecica) به روش سانتریفیوژ و تاثیر ویتامین های C و E بر میزان بازماندگی و شاخص های آنالیز تقریبی،” علوم و فنون شیلات، vol. 4، no. 3، pp. 61–76، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button