مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسانس زنیان (Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین های A و Staphylococcus aureus C در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia)

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 152

چکیده

 تاثیر اسانس زنیان در غلظت های 0 (شاهد), 0.5, 0.75 و %1 بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین های A و C باکتری Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia) در مدت 5, 10, 15 و 20 روز نگه داری در یخچال (4 درجه) بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس شامل تیمول (%36.4), پاراسایمین (%31.4) و گاما-ترپینن (%21.73) بود. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداکثر غلظت قابل تحمل برای باکتری در محیط کشت مایع به ترتیب معادل %0.06 و %0.015 به دست آمد. نتایج ارزیابی رشد تفاوت معناداری را بین تعداد باکتری در نمونه کنترل (log CFU/g 31.11) و نمونه های تیمار شده (9.76, 7.21 و log CFU/g 06.6 به ترتیب در حضور %0.5, %0.75 و %1 اسانس) نشان داد. نتایج Real-Time PCR بیانگر بیشترین تاثیر بازدارندگی در برابر بیان ژن انتروتوکسین ها در غلظت 1% اسانس بود. همچنین تاثیر بازدارندگی غلظت های مختلف اسانس بر بیان ژنی انتروتوکسین C بیشتر از انتروتوکسین A بود, به طوری که در روزهای پنجم و بیستم نگه داری, بیان ژن انتروتوکسین A, به ترتیب, 4.5, 8.23 و بیان ژن انتروتوکسین C, به ترتیب 5.11 و 8.94 برابر کمتر از نمونه کنترل بود. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس زنیان ترکیب موثری جهت کاهش سرعت رشد باکتری Staphylococcus aureus و کاهش تولید انتروتوکسین های ناشی از آن در سوریمی ماهی کیلکا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و توریان، فهیمه. (1395). بررسی تاثیر اسانس زنیان (Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین های A و Staphylococcus aureus C در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات، 5(1)، 141-152. SID. https://sid.ir/paper/246878/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی تاثیر اسانس زنیان (Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین های A و Staphylococcus aureus C در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات[Internet]. 1395؛5(1):141-152. Available from: https://sid.ir/paper/246878/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و فهیمه توریان، “بررسی تاثیر اسانس زنیان (Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین های A و Staphylococcus aureus C در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia)،” علوم و فنون شیلات، vol. 5، no. 1، pp. 141–152، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button