مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های بافتی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 67

چکیده

 در این پژوهش از گوشت ماهی کپور سرگنده به منظور تهیه سوریمی استفاده شد و تاثیر 3 عامل مستقل آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی (0.5, 0.75 و 1 درصد), نمک (0, 1.25 و 2.5 درصد) و دمای قوام یابی (35, 40 و 45 درجه سانتی گراد) بر ویژگی های بافتی و رنگ سوریمی تهیه شده بررسی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد مقدار آنزیم 0.5 درصد به همراه مقدار نمک 1.25 درصد و تیمار دمایی 45 درجه سانتی گراد به عنوان تیمار بهینه عمل کرد. به عبارتی استفاده از 0.5 درصد آنزیم بدون کاهش چشمگیر در ویژگی های بافتی نظیر سختی, به هم پیوستگی و کشسانی ژل سوریمی تولیدی به کاهش استفاده از نمک از مقدار 2.5 درصد به 1.25 درصد منجر شد. براساس نتایج, با افزایش مقدار آنزیم میزان ظرفیت نگهداری آب (WHC) به طور معناداری کاهش یافت (p<0.05). از سویی دیگر با کاهش مقدار آنزیم و نمک شاخص سفیدی و روشنایی بافت ژل سوریمی افزایش یافت. تاثیر همزمان افزایش نمک و کاهش دمای قوام یابی منجر به افزایش معنا دار عامل قرمزی (a*) شد (p<0.05). از سوی دیگر تاثیر آنزیم به تنهایی بر مقدار زردی (b*) معنا دار نبود درحالی که تاثیر همزمان افزایش مقدار آنزیم و دما منجر به افزایش معنادار عامل b* شد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جاوید، حمید، و جعفرپور، سیدعلی. (1395). تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های بافتی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis). علوم و فنون شیلات، 5(1)، 43-67. SID. https://sid.ir/paper/246884/fa

    Vancouver: کپی

    جاوید حمید، جعفرپور سیدعلی. تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های بافتی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis). علوم و فنون شیلات[Internet]. 1395؛5(1):43-67. Available from: https://sid.ir/paper/246884/fa

    IEEE: کپی

    حمید جاوید، و سیدعلی جعفرپور، “تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر ویژگی های بافتی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)،” علوم و فنون شیلات، vol. 5، no. 1، pp. 43–67، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246884/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button