مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دما و شوری بر سمیت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 114

چکیده

 سمیت سایپرمترین (cypermethrin) با غلظت 0.02 میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری (صفر و 14ppt) و دما (16±1 و 25±1 درجه سانتی گراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما, تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که روی هم افتادگی هپاتوسیت ها, شکل نامنظم نوکلئوس ها, تورم ابری, آتروفی, دژرسانس چربی, پیکنوزیز, نکروز کانونی, کاریولیز, تجمع سلول های کوپفر, نکروز هپاتوسیت ها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد, با کاهش شوری و افزایش دما, سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی می گردد. از این رو, این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف, نمی تواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستم های آبی, این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله پورمقدم، مریم، پورباقر، هادی، و ایگدری، سهیل. (1394). تاثیر دما و شوری بر سمیت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae). علوم و فنون شیلات، 4(1)، 105-114. SID. https://sid.ir/paper/246889/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله پورمقدم مریم، پورباقر هادی، ایگدری سهیل. تاثیر دما و شوری بر سمیت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae). علوم و فنون شیلات[Internet]. 1394؛4(1):105-114. Available from: https://sid.ir/paper/246889/fa

    IEEE: کپی

    مریم نصراله پورمقدم، هادی پورباقر، و سهیل ایگدری، “تاثیر دما و شوری بر سمیت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae)،” علوم و فنون شیلات، vol. 4، no. 1، pp. 105–114، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button