Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,856
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آموزش رژیم غذایی بر تغییرات فشار خون، وزن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 19

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه درست در میان بیماران همودیالیزی از مهم ترین عوامل افزایش طول عمر و کاهش بستری شدن در بیمارستان می باشد و گفته می شود مداخلات آموزشی در این خصوص بسیار تاثیر گذار است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش رژیم غذایی بر برخی فاکتورهای اثرگذار در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بخش همودیالیز بیمارستان هاجر (س) شهرکرد انجام شد.روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1390 بر روی 100 نفر از بیماران همودیالیزی که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده بودند انجام شد. برای بیماران مداخله آموزشی شامل آموزش رژیم غذائی مشتمل بر آموزش چهره به چهره همراه با ارائه جزوه آموزشی در دو جلسه طی یک ماه اجرا گردید. تغییرات وزن, فشار خون, کراتینین و اوره خون بیماران قبل از آموزش, دو هفته بعد ویک ماه بعد از آموزش اندازه گیری و اثر آموزش رژیم غذائی بر فاکتورهای ارزیابی شده قبل و بعد از مداخله مقایسه شد.یافته ها: میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 56.20±15.14 سال در محدوده 80-13 سال بود. میانگین وزن بیماران یک ماه بعد از مداخله آموزشی (64.66±14.54 کیلوگرم) نسبت به قبل از مداخله (66.50±15.10 کیلوگرم) کاهش معنی داری نشان داد (P=0.002) میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران قبل از مداخله به ترتیب 152.44±18.12 و 88.16±64 میلی متر جیوه و یک ماه بعد از مداخله 128.70±13.08 و 79.02±7.5 بود؛ که این کاهش معنی دار گزارش شد (P=0.001) تغییرات میزان کراتینین و اوره خون بیماران, هر دو طی مطالعه کاهش یافت اما تنها میزان کاهش اوره خون معنی دار بود (P=0.001).نتیجه گیری: آموزش رعایت رژیم غذایی مناسب در این مطالعه توانست موجب کاهش وزن بیماران, بهبود سطح فشار خون و تعدیل فاکتورهای بیوشیمیایی خون شود؛ لذا اجرا و تداوم برنامه های آموزشی در این خصوص توسط مراقبین بهداشتی ضروری و حائز اهمیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، فاطمه، هاشمی، نسترن، و رئیسی، منیره. (1393). بررسی تاثیر آموزش رژیم غذایی بر تغییرات فشار خون, وزن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. بالینی پرستاری و مامایی، 3(4)، 13-19. SID. https://sid.ir/paper/247023/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری فاطمه، هاشمی نسترن، رئیسی منیره. بررسی تاثیر آموزش رژیم غذایی بر تغییرات فشار خون, وزن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. بالینی پرستاری و مامایی[Internet]. 1393؛3(4):13-19. Available from: https://sid.ir/paper/247023/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه جعفری، نسترن هاشمی، و منیره رئیسی، “بررسی تاثیر آموزش رژیم غذایی بر تغییرات فشار خون, وزن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی،” بالینی پرستاری و مامایی، vol. 3، no. 4، pp. 13–19، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247023/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا