مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,169
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر روش های خشک کردن بر کمیت و کیفیت مهمترین مواد موثره اسانس گونه های آویشن، بابونه، بادرنجبویه، ترخون و نعنا فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 48

چکیده

خشک کردن یکی از فرآیندهای اصلی پس از برداشت گیاهان است که کمیت و کیفیت مواد موثره دارویی را تحت تاثیر قرار می دهد. به منظور مطالعه مدت زمان لازم برای خشک کردن, درصد و محتوی مهمترین اجزای اسانس تعدادی از گونه های مهم دارویی شامل بابونه, آویشن, بادرنجبویه, ترخون و نعناع فلفلی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1391 اجرا شد. روش های خشک کردن شامل سه درجه حرارت آون (30, 40 و 60 درجه سانتی گراد), سه توان خروجی میکروویو (100, 300 و 600 وات) و دو روش طبیعی در سایه و آفتاب بودند که تا زمان رسیدن وزن به محتوای رطوبتی 0.10 بر پایه وزن خشک یا 10 درصد وزن تر ادامه یافت. نتایج نشان داد که اثر روش های مختلف خشک کردن بر مدت زمان لازم برای خشک شدن, محتوی و میزان مهمترین اجزای اسانس تمام گونه ها معنی دار (p£0.01) بود. بیشترین مدت زمان لازم برای خشک شدن و محتوی اسانس تمام گونه ها برای خشک شدن در سایه حاصل شد. محتوی مهمترین اجزای اسانس گونه های مختلف برای شرایط خشک کردن در سایه بیش از 100 درصد نسبت به تیمار خشک کردن در آفتاب بالاتر بود. با افزایش درجه حرارت آون و توان خروجی میکروویو میزان و محتوی مهمترین ماده موثره اسانس گونه های دارویی کاهش یافت. از آنجا که سرعت بالای خشک کردن و کاهش انرژی ورودی از افت عملکرد اسانس جلوگیری می کند, می توان استفاده از توان های پایین میکروویو را به دلیل کاهش نسبتا سریع محتوی رطوبتی به عنوان روشی مناسب برای خشک کردن گونه های دارویی مدنظر قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خرم دل، سرور، شباهنگ، جواد، و اسدی، قربانعلی. (1392). ارزیابی اثر روش های خشک کردن بر کمیت و کیفیت مهمترین مواد موثره اسانس گونه های آویشن, بابونه, بادرنجبویه, ترخون و نعنا فلفلی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 1(1 (پیاپی 1))، 36-48. SID. https://sid.ir/paper/247765/fa

    Vancouver: کپی

    خرم دل سرور، شباهنگ جواد، اسدی قربانعلی. ارزیابی اثر روش های خشک کردن بر کمیت و کیفیت مهمترین مواد موثره اسانس گونه های آویشن, بابونه, بادرنجبویه, ترخون و نعنا فلفلی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛1(1 (پیاپی 1)):36-48. Available from: https://sid.ir/paper/247765/fa

    IEEE: کپی

    سرور خرم دل، جواد شباهنگ، و قربانعلی اسدی، “ارزیابی اثر روش های خشک کردن بر کمیت و کیفیت مهمترین مواد موثره اسانس گونه های آویشن, بابونه, بادرنجبویه, ترخون و نعنا فلفلی،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1)، pp. 36–48، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button