مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش متفاوت ژنوتیپ های کلزا به مصرف بر

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 137

چکیده

 به منظور بررسی اثر مصرف بر بر رشد گیاهچه و همچنین عملکرد و اجزای عملکرد دانه ژنوتیپ های مختلف کلزا, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز اجرا گردید. عوامل آزمایشی شامل ژنوتیپ های مختلف کلزا Hyola 401), Hyola 407, PF7045, PF, RGS و (OPTION و دو سطح مصرف بر (0 و 10 میلی گرم اسید بریک در کیلوگرم خاک) بودند. نتایج نشان داد که با مصرف بر عملکرد کلزا به طور قابل توجهی افزایش یافت. در حالی که بین ژنوتیپ های مختلف کلزا از نظر عملکرد ماده خشک و دانه تفاوت قابل ملاحظه ای وجود نداشت, اما شاخص برداشت به طور معنی داری تحت تاثیر ژنوتیپ های مختلف کلزا قرار گرفت, به نحوی که هر دو هیبرید زودرس Hyola بیشترین شاخص برداشت را به خود اختصاص دادند. در بین اجزای عملکرد, تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه بیشترین واکنش را نسبت به مصرف بر از خود نشان دادند. به نحوی که با مصرف بر تعداد دانه در غلاف و وزن هزار دانه کلزا افزایش یافتند. بین ژنوتیپ های مختلف کلزا از نظر تعداد غلاف در واحد سطح و نیز وزن هزار دانه اختلاف معنی داری مشاهده شد. بین ژنوتیپ های مختلف کلزا از نظر وزن خشک ریشه, وزن خشک اندام هوایی و نسبت بین ریشه و اندام هوایی در زمان گیاهچه دو برگی اختلاف معنی داری وجود داشت, اما از نظر محتوی بر برگ ها در زمان گل دهی تفاوت چندانی را نشان ندادند. با مصرف بر علاوه بر افزایش وزن خشک ریشه و اندام هوایی و نیز نسبت ریشه به اندام هوایی در گیاهچه دو برگی, محتوی بر برگ ها در زمان گلدهی افزایش یافت که این امر موید اثر مثبت بر بر عملکرد کلزا می باشد. در میان ژنوتیپ های مورد بررسی, عملکرد دانه ارقام Option و RGS برخلاف سایرین با مصرف بر, کاهش پیدا کرد (که البته معنی دار نبود) که نشان دهنده تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های کلزا در واکنش به عنصر بر می باشد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی تلاوت، محمدرضا، و فتحی، قدرت اله. (1386). واکنش متفاوت ژنوتیپ های کلزا به مصرف بر. مجله علمی کشاورزی، 30(4-ب)، 125-137. SID. https://sid.ir/paper/24777/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی تلاوت محمدرضا، فتحی قدرت اله. واکنش متفاوت ژنوتیپ های کلزا به مصرف بر. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1386؛30(4-ب):125-137. Available from: https://sid.ir/paper/24777/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مرادی تلاوت، و قدرت اله فتحی، “واکنش متفاوت ژنوتیپ های کلزا به مصرف بر،” مجله علمی کشاورزی، vol. 30، no. 4-ب، pp. 125–137، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button