مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

823
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیبات شیمیایی، خواص ضدقارچی، فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس گیاه دارویی (Thymus daenensis Celak. )

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 68

چکیده

آویشن دنایی با نام علمی, Thymus daenensis Celakمتعلق به تیره نعناعیان است. اسانس گیاه دارای متابولیت های ثانوی با ضدقارچی و آنتی اکسیدانی قوی برخوردار است. در این تحقیق به منظور بررسی فیتوشیمیایی اسانس, فعالیت ضد قارچی, خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی, سر شاخه های گلدار گیاه در خردادماه سال 1396 از منطقه زاغه استان لرستان برداشت گردید. ترکیبات شیمیایی اسانس به روش تقطیر با آب استخراج و توسط دستگاه کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) آنالیز شد. خواص ضد قارچی, فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی به ترتیب با استفاده از روش های میکرودایلوشن براث, DPPH وMTT انجام شد. عمده ترین ترکیبات اسانس گیاه شامل تیمول (7/24 درصد) و کارواکرول (05/38 درصد) بوده و حداقل غلظت مهارکنندگی رشداسانس علیه آسپرژیلوس-فومیگاتوس و آسپرژیلوس نایجر به ترتیب 5/0 و 1 میکروگرم در میلی لیتر بدست امد. اثر مهار کنندگی رادیکالی با افزایش غلظت اسانس, افزایش یافته و IC50=63/23 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید. روش رنگ سنجی MTT نشان داد که سمیت اسانس بر روی سلول های لنفوسیت انسانی ناچیز می باشد. با توجه به نتایج مطالعه انجام شده, اسانس آویشن دنایی دارای اثرات قابل توجه ضدقارچی و آنتی اکسیدانی بوده, بنابراین می تواند به عنوان یکی از گیاهان بومی کشور پتانسیل استفاده در صنایع دارویی را داشته باشد و به عنوان یک کاندیدای خوب در درمان بیماری های قارچ ها مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، عبدالناصر، شیراوند، سیما، و ابراهیمی، کاترین. (1397). مطالعه ترکیبات شیمیایی, خواص ضدقارچی, فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس گیاه دارویی (Thymus daenensis Celak. ). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 6(2 (پیاپی 22) )، 56-68. SID. https://sid.ir/paper/247824/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی عبدالناصر، شیراوند سیما، ابراهیمی کاترین. مطالعه ترکیبات شیمیایی, خواص ضدقارچی, فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس گیاه دارویی (Thymus daenensis Celak. ). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛6(2 (پیاپی 22) ):56-68. Available from: https://sid.ir/paper/247824/fa

    IEEE: کپی

    عبدالناصر محمدی، سیما شیراوند، و کاترین ابراهیمی، “مطالعه ترکیبات شیمیایی, خواص ضدقارچی, فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس گیاه دارویی (Thymus daenensis Celak. )،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 6، no. 2 (پیاپی 22) ، pp. 56–68، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button