مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه .Centaurea xanthocephala (DC.) Schultz-Bip در رویشگاه طبیعی ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 31

کلیدواژه

گل گندم سرطلایی (Centaurea xanthocephala)Q2

چکیده

 گونه C. xanthocephala نوعی گل گندم چندساله است که در منطقه شمال غربی کشور پراکنش دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ترکیب های شیمیایی موجود در اسانس گونه گل گندم سرطلائی برای کاربردهای احتمالی آن در صنایع مختلف دارویی, آرایشی - بهداشتی و غذایی بود. اندام هوایی گیاه در مرحله گلدهی در اواخر تیر 1389 از منطقه ارومیه, دره قاسملو جمع آوری و در دمای محیط خشک و سپس آسیاب شدند. نمونه ساقه همراه برگ و گل آذین به تفکیک با روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. برای جداسازی و شناسایی ترکیب های اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. بازده اسانس برگ و ساقه (برپایه وزنی - وزنی خشک شده) 0.02 و گل آذین 0.023 درصد بود. در اسانس ساقه همراه برگ 18 ترکیب و در اسانس گل آذین 16 ترکیب شناسایی شد. بالاترین درصد ترکیب ساقه همراه برگ, اسپاتولنول (26.1 درصد) و آلفا - کوپائن (11.4 درصد) بود. در حالی که در گل آذین, اسپاتولنول (28.6 درصد), آلفا - کوپائن (13.0 درصد), سیس - لانگی پینانول (5.6 درصد) وترانس - کاریوفیلن (4.8 درصد) از ترکیب های غالب بودند. بر اساس نتایج حاصل از بازده اسانس اندام های مختلف C. xanthocephala, مقدار آنها بسیار جزئی است و قابل توجه نبود. همچنین میزان ترکیب های اصلی اسانس در گل آذین بیش از ساقه و برگ بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، فاطمه، و بهراد، زهرا. (1394). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه .Centaurea xanthocephala (DC.) Schultz-Bip در رویشگاه طبیعی ارومیه. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 3(1 (پیاپی 9))، 25-31. SID. https://sid.ir/paper/247837/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری فاطمه، بهراد زهرا. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه .Centaurea xanthocephala (DC.) Schultz-Bip در رویشگاه طبیعی ارومیه. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛3(1 (پیاپی 9)):25-31. Available from: https://sid.ir/paper/247837/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسکری، و زهرا بهراد، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه .Centaurea xanthocephala (DC.) Schultz-Bip در رویشگاه طبیعی ارومیه،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 25–31، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247837/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button