مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر وزن بنه مادری و سطوح مختلف کود گاوی بر عملکرد بنه و گل زعفران (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 37

چکیده

 به منظور مقایسه وزن های مختلف بنه مادری کشت شده و تعیین سطوح مناسب کود گاوی بر عملکرد گیاه زعفران (Crocus sativus L.), آزمایشی طی 2 سال زراعی 1391-1390 و 1392-1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 سطح وزن بنه مادری (شامل گروه های وزنی 3 –1.1, 5 – 3.1, 7 – 5.1 و 9- 7.1 گرم) و 4 سطح کود گاوی (0, 20, 40 و 60 تن در هکتار) و در 3 تکرار اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس شاخص های عملکرد بنه زعفران نشان داد که این شاخص ها به طور معنی داری تحت تاثیر وزن بنه مادری و کود گاوی قرار گرفت. همچنین اثر متقابل وزن بنه مادری در سطوح مختلف کود گاوی نیز بر شاخص های ذکر شده معنیدار بود. در بین تیمارهای آزمایش, استفاده از بنه مادری با گروه وزنی 9-7.1 گرم با میزان مصرف 60 تن در هکتار کود گاوی, بیشترین تعداد کل بنه در واحد سطح (510 بنه در متر مربع) و بیشترین عملکرد بنه (1044 گرم در متر مربع) را نشان داد. به نظر می رسد بنه های با وزن بیشتر در سال اول کشت, تعداد بنه های بیشتری (در هر 4 گروه وزنی) تولید کرده اما بنه های با وزن کمتر توانایی تولید بنه های با وزن بیشتر از وزن بنه مادری, بیشتری دارند. شاخص های عملکرد گل زعفران در سال اول نشان داد که با افزایش وزن بنه های کشت شده, عملکرد گل در سال اول کشت افزایش یافت. نتایج تجزیه واریانس تعداد گل و عملکرد تر و خشک گل و کلاله زعفران در سال دوم حاکی از پاسخ معنی دار این شاخص ها در واکنش به وزن بنه مادری, کود گاوی و اثر متقابل وزن بنه مادری در سطوح مختلف مصرف کود گاوی بود, به طوریکه با افزایش وزن بنه مادری و افزایش سطوح مصرف کود گاوی مقادیر این شاخص ها افزایش یافت. به نظر می رسد تولید بنه های با وزن بیشتر در سال اول کشت زعفران و بهدنبال آن افزایش عملکرد گل, نیازمند بنه های مادری درشت و مصرف کود گاوی در سطوح بیشتر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده اول، فاطمه، رضوانی مقدم، پرویز، بنایان اول، محمد، و خراسانی، رضا. (1392). تاثیر وزن بنه مادری و سطوح مختلف کود گاوی بر عملکرد بنه و گل زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران، 1(1)، 21-37. SID. https://sid.ir/paper/247904/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده اول فاطمه، رضوانی مقدم پرویز، بنایان اول محمد، خراسانی رضا. تاثیر وزن بنه مادری و سطوح مختلف کود گاوی بر عملکرد بنه و گل زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1392؛1(1):21-37. Available from: https://sid.ir/paper/247904/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حسن زاده اول، پرویز رضوانی مقدم، محمد بنایان اول، و رضا خراسانی، “تاثیر وزن بنه مادری و سطوح مختلف کود گاوی بر عملکرد بنه و گل زعفران (.Crocus sativus L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 1، no. 1، pp. 21–37، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247904/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button