مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نگاهی جامع به کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 91

چکیده

 زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی است که از نظر بیولوژیکی یک ساله است, اما می تواند در شرایط زراعی به عنوان گیاهی چند ساله مورد کشت قرار گیرد. وجود اختلالات سیتولوژیکی به صورت ژنوم تریپلوئیدی و نیز خود ناسازگاری, عوامل ایجاد پدیده عقیمی در زعفران می باشند. از این رو, رشد زعفران هر ساله از طریق مناطق مریستمی که در سطح بنه مادری قرار دارد, انجام می شود. با فعال شدن این مریستم ها رشد بنه های دختری در سطح بنه مادری آغاز می گردد. همزمان با رشد بنه های دختری در طی فصل رشد, بنه مادری به تدریج رو به تحلیل می رود. هر بنه دختری تشکیل شده نیز به نوبه خود در فصل بعد, یک بنه مادری تلقی می شود که می تواند جهت کشت مجدد استفاده شود. به دلیل ماهیت رشد چند ساله زعفران در شرایط زراعی, تحلیل بنه های مادری در طی فصل رشد و انتقال عناصر غذایی از اندام های هوایی به بنه های دختری در انتهای هر فصل رشد, مطالعه مکانیسم جذب و کارایی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران پیچیده تر از گیاهان یکساله و یا دو ساله می باشد. در این مقاله ابتدا به توصیف مکانیسم جذب نیتروژن و فسفر در اندام های هوایی و بنه های گیاه پرداخته شده است. در ادامه مهم ترین عوامل موثر در بهبود کارایی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران و ارتباط بین کارایی مصرف نیتروژن و فسفر مورد بررسی قرار گرفته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوچکی، علیرضا، و سیدی، سیدمحمد. (1395). نگاهی جامع به کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران، 4(2)، 75-91. SID. https://sid.ir/paper/247938/fa

    Vancouver: کپی

    کوچکی علیرضا، سیدی سیدمحمد. نگاهی جامع به کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران (.Crocus sativus L). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1395؛4(2):75-91. Available from: https://sid.ir/paper/247938/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کوچکی، و سیدمحمد سیدی، “نگاهی جامع به کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر در زعفران (.Crocus sativus L)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 4، no. 2، pp. 75–91، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247938/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button