مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

905
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مزیت نسبی تولید و صادرات زعفران

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 74

چکیده

 کشاورزی شهرستان تربت حیدریه با توجه به امکانات و پتانسیل های موجود در زمینه منابع مختلف کشاورزی از امکانات ویژه ای برای کشت زعفران برخوردار است. در تحقیق حاضر با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی و سالنامه آمار بازرگانی خارجی برای سال زراعی 92-91 به بررسی مزیت نسبی تولید زعفران در شهرستان تربت حیدریه با استفاده از شاخص DRC و ماتریس تحلیل سیاسی PAM و در ادامه به بررسی مزیت نسبی صادرات زعفران پرداخته شد که به این منظور از شاخص های مزیت نسبی آشکارشده (RCA) و مزیت نسبی آشکارشده متقارن (RSCA) استفاده گردید. نتایج نشان داد شهرستان تربت حیدریه در تولید زعفران دارای مزیت نسبی است. همچنین بر طبق شاخص NPC قیمت بازاری محصول بیش از قیمت سایه ای آن است و لذا تولیدکننده از یارانه بهره برده است و از بازار محصول حمایت می شود. بر طبق معیار EPC نیز مداخله های دولت به سود تولید این محصول عمل کرده است و درمجموع از بازار نهاده و محصول حمایت می شود. درنهایت سودآوری خالص اجتماعی نیز در همه حالات مثبت می باشد. همچنین بر طبق هر دو معیار مزیت نسبی صادرات در سال های 2012-2004 کشورهای ایران, اسپانیا و یونان به ترتیب دارای اولویت مزیت نسبی صادرات در جهان می باشند درحالی که صادرات زعفران ایران ارزش افزوده بالایی ندارد لذا در راستای بهبود وضعیت کنونی, پیوستن به سازمان تجارت جهانی جهت کاهش تعرفه های صادرات, توجه به بازاریابی محصول و ارائه تسهیلات لازم ازجمله حمایت های ارزی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرباسی، علیرضا، و رستگاری پور، فاطمه. (1393). بررسی مزیت نسبی تولید و صادرات زعفران. زراعت و فناوری زعفران، 2(1)، 59-74. SID. https://sid.ir/paper/247944/fa

    Vancouver: کپی

    کرباسی علیرضا، رستگاری پور فاطمه. بررسی مزیت نسبی تولید و صادرات زعفران. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1393؛2(1):59-74. Available from: https://sid.ir/paper/247944/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا کرباسی، و فاطمه رستگاری پور، “بررسی مزیت نسبی تولید و صادرات زعفران،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 2، no. 1، pp. 59–74، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247944/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button