مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های ضد میکروبی عصاره زعفران وحشی (Crocus sativus var. haussknechtii Boiss. and Reut. ex Maw)

صفحات

 صفحه شروع 407 | صفحه پایان 412

چکیده

 زعفران یکی از مهم ترین گیاهان اقتصادی دنیا است که کاربرد دارویی فراوانی نیز دارد. سرده زعفران (Crocus L.) با حدود 90 گونه از تیره زنبقیان (Iridaceae) در نیمکره شمالی, به ویژه غرب آسیا و ایران پراکندگی دارد. تحقیق حاضر به منظور بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره قسمت های مختلف از زعفران مزروعی (C. sativus var. haussknechtii) از قبیل پوشش بنه, بنه, گل پوش و کلاله ی واریته ای بر روی برخی میکروارگانیسم های بیماری زا (Bacillus cereus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus) می باشد. نمونه های گیاهی مورد نظر از چهار رویش گاه مختلف استان کرمانشاه جمع آوری و در هرباریوم دانشگاه رازی کرمانشاه شناسایی گردید. پس از آماده سازی مواد خام گیاهی, عصاره الکلی 4 قسمت مختلف این گیاهان (گل پوش, کلاله, غده و پوشش غده) به روش خیساندن (ماسراسیون) استخراج شد. آزمایشات میکروبی با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) در دو غلظت (0.128) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) و (0.512) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) به شیوه ی میکرو براث دایلوشن تعیین گردید. نتایج حاصل به کمک آزمون های آماری نشان داد که ارتباط معناداری (p>0.001) بین افزایش غلظت عصاره های الکلی گل پوش این گیاه و قطر هاله عدم رشد وجود دارد. بدین ترتیب که عصاره متانولی گل پوش نسبت به باکتری های انترکوک (0.128) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) و در سالمونلاواستاف ائورئوس (0.512) میکروگرم در میلی لیتر, اثر بازدارندگی دارد. بر اساس یافته های این تحقیق عصاره الکلی قسمت های مختلف واریته ای زعفران مزروعی غیر از گل پوش (که خاصیت نسبتا خوبی از خود نشان داد), خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان ندادند. به این ترتیب گل پوش این نوع زعفران وحشی می تواند کاندیدای مناسبی برای بررسی های آزمایشگاهی باشد و جداسازی ترکیبات فعال موجود در آن برای دستیابی به داروهای ضد میکروبی, پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، سیدمقداد، معصومی، سیدمحمد، و قاسم پور، حمیدرضا. (1396). ویژگی های ضد میکروبی عصاره زعفران وحشی (Crocus sativus var. haussknechtii Boiss. and Reut. ex Maw). زراعت و فناوری زعفران، 5(4 )، 407-412. SID. https://sid.ir/paper/247958/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی سیدمقداد، معصومی سیدمحمد، قاسم پور حمیدرضا. ویژگی های ضد میکروبی عصاره زعفران وحشی (Crocus sativus var. haussknechtii Boiss. and Reut. ex Maw). زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1396؛5(4 ):407-412. Available from: https://sid.ir/paper/247958/fa

    IEEE: کپی

    سیدمقداد هاشمی، سیدمحمد معصومی، و حمیدرضا قاسم پور، “ویژگی های ضد میکروبی عصاره زعفران وحشی (Crocus sativus var. haussknechtii Boiss. and Reut. ex Maw)،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 5، no. 4 ، pp. 407–412، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button