مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صحت تشخیص و جداسازی میوه گوجه فرنگی بوسیله دستگاه اتوماتیک جداساز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 یک دستگاه اتوماتیک جداساز محصول بر اساس رنگ می بایست علاوه بر سرعت عمل بالا و ظرفیت کاری زیاد, از دقت عمل بالا نیز برخوردار باشد. بنابراین, بررسی اثر پارامترهای موثر بر دقت دستگاه جداساز در دستیابی به دقت بالا قابل قبول می باشد. هدف از این تحقیق, تعیین اثر پارامترهای میوه و ماشین بر دقت تشخیص و جداسازی دستگاه اپتوالکترونیک جداساز گوجه فرنگی بر اساس رنگ می باشد. این دستگاه شامل یک هد اپتیک است که وظیفه ایجاد تصویر محصول را بر عهده دارد. داده‎ های خروجی هد اپتیک در یک سیستم کنترل الکترونیکی, پردازش شده و فرمانی مبنی بر حذف یا عدم حذف محصول, با توجه به رنگ تشخیص داده شده به یک مکانیزم بیرون‎ انداز الکترومکانیکی ارسال می‎ کند و عمل جداسازی صورت می‎گیرد. در این تحقیق, اثر 3 متغیر مستقل بر دقت تشخیص و نیز دقت جداسازی دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفت. سطوح متغیرهای مستقل عبارت بودند از: درصد سبز بودن گوجه های غیر قرمز (در سه سطح 30%, 60% و 90%), اندازه میوه (در دو سطح 6-4 سانتی متر و 8-6 سانتی متر), شکل گوجه فرنگی (در دو سطح کروی و بیضوی) و شیب سیستم انتقال محصول به قسمت تشخیص (در سه سطح 20, 35 و 50). نتایج بررسی عملکرد دستگاه نشان داد که این دستگاه قادر به تشخیص و جداسازی گوجه های قرمز از سبز, زرد یا سفید می باشد. داده های ارزیابی دستگاه نشان داد که اثر پارامترهای رنگ (درصد سبز بودن کامل گوجه ها در میان گوجه های غیر قرمز), شیب سیستم انتقال و اندازه گوجه بر دقت تشخیص و نیز بر دقت جداسازی, اثر پارامتر شکل گوجه بر دقت جداسازی و اثر متقابل رنگ- اندازه بر دقت تشخیص رنگ دستگاه در سطح احتمال 5% معنی دار است. بر این اساس, بالاترین دقت تشخیص رنگ دستگاه برای گوجه های غیر قرمز در شیب های کمتر از 50 درجه و ترکیب رنگ – اندازه 90% سبز بودن و کوچکتر از 6cm (بزرگترین بعد گوجه) به دست آمد. بالاترین دقت جداسازی سیستم در شیب های کمتر از 50 درجه, اندازه های کمتر از 6cm, درصد سبز بودن بیشتر 90% و شکل کروی گوجه حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمشیدی، بهاره، مینایی، سعید، و خوش تقاضا، محمدهادی. (1384). ارزیابی صحت تشخیص و جداسازی میوه گوجه فرنگی بوسیله دستگاه اتوماتیک جداساز. مجله علمی کشاورزی، 28(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/24798/fa

    Vancouver: کپی

    جمشیدی بهاره، مینایی سعید، خوش تقاضا محمدهادی. ارزیابی صحت تشخیص و جداسازی میوه گوجه فرنگی بوسیله دستگاه اتوماتیک جداساز. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1384؛28(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/24798/fa

    IEEE: کپی

    بهاره جمشیدی، سعید مینایی، و محمدهادی خوش تقاضا، “ارزیابی صحت تشخیص و جداسازی میوه گوجه فرنگی بوسیله دستگاه اتوماتیک جداساز،” مجله علمی کشاورزی، vol. 28، no. 1، pp. 1–12، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button