مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

807
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر امولسیون اسانس نعناع (کاروون) و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 450 | صفحه پایان 456

چکیده

 بیهوش کننده ها در آبزی پروری عمدتا به منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع (کاروون) و متیل سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 3.35±0.25 گرم در ایران می باشد. ماهیان در معرض غلظت های 197, 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول آزمایش دمای آب 20 درجه سانتیگراد و pH آن 8.1 بود. نتایج نشان داد که زمان القاء بیهوشی با افزایش غلظت ECMS به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). در زنش سرپوش آبششی و زمان برگشت از بیهوشی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری وجود نداشت (P>0.05). زنش سرپوش آبششی در ابتدا افزایش و سپس با افزایش غلظت بیهوش کننده به آرامی کاهش یافت. همچنین, در ایم مطالعه مرگ و میری مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که کاربرد امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات در غلظت 263 میکرولیتر در لیتر می تواند برای بیهوشی ماهی سفید مناسب باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی، زهرا، ایمان پور، محمدرضا، و جوادی موسوی، بی بی مهسا. (1394). اثر امولسیون اسانس نعناع (کاروون) و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 28(4)، 450-456. SID. https://sid.ir/paper/248641/fa

    Vancouver: کپی

    روحی زهرا، ایمان پور محمدرضا، جوادی موسوی بی بی مهسا. اثر امولسیون اسانس نعناع (کاروون) و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(4):450-456. Available from: https://sid.ir/paper/248641/fa

    IEEE: کپی

    زهرا روحی، محمدرضا ایمان پور، و بی بی مهسا جوادی موسوی، “اثر امولسیون اسانس نعناع (کاروون) و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 4، pp. 450–456، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248641/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button