Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,283
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نانوذرات اکسیدآهن و روی بر بافت کبد و عضله در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 306

چکیده

 با توجه به تولید روز افزون نانو ذرات روی و اکسید آهن و کاربرد های مفید آنها در سیستم های بیولوژیک, تاکنون مطالعات کمی در زمینه اثرات جانبی این مواد بر بدن جانداران صورت گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تغذیه ای نانو ذرات روی و اکسید آهن بر بافت های کبد و عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) بود. برای این منظور تعداد 420 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان (با میانگین وزن اولیه 45±4.7 گرم) از یکی از مزارع پرورش ماهی تهیه و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند. بلافاصله ماهیان ضد عفونی و به مدت 10 روز با شرایط آزمایشگاهی سازش یافتند. سپس ماهیان به صورت تصادفی به هفت گروه تقسیم شدند, گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و سایر گروه ها به ترتیب مقادیر 10, 50 و 100 میکرو گرم از نانو ذرات روی و اکسید آهن را در هر گرم غذا به مدت 60 روز دریافت کردند. جهت بررسی های بافتی نمونه برداری در روز های صفر, 30, 60 و 75 (15 روز پس از قطع تغذیه با نانوذرات) انجام شد. نتایج حاصل از مطالعه بافت کبد و عضله با رنگ آمیزی هماتوکسیلین_ ائوزین در گروه هایی که نانو ذرات روی و اکسید آهن را دریافت کرده بودند نشان دهنده آسیب های جدی در هپاتوسیت های کبدی از جمله: لیپیدوز, التهاب و بر هم ریختن نظم لبول کبدی بود. با توجه به نتایج موجود می توان نتیجه گرفت که کاربرد نانوذرات روی و اکسید آهن در شرایط in vivo حتی در مقادیر کم در کبد اثرات سوء بافتی دارند در حالیکه سبب بهبود شاخص های رشد قزل آلای رنگین کمان می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی رحیمی، اکرم، فرخی، فرح، و توکمه چی، امیر. (1394). بررسی تاثیر نانوذرات اکسیدآهن و روی بر بافت کبد و عضله در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 28(3)، 293-306. SID. https://sid.ir/paper/248687/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی رحیمی اکرم، فرخی فرح، توکمه چی امیر. بررسی تاثیر نانوذرات اکسیدآهن و روی بر بافت کبد و عضله در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(3):293-306. Available from: https://sid.ir/paper/248687/fa

    IEEE: کپی

    اکرم حاجی رحیمی، فرح فرخی، و امیر توکمه چی، “بررسی تاثیر نانوذرات اکسیدآهن و روی بر بافت کبد و عضله در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 3، pp. 293–306، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا