مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه مریم گلی سهندی (Salvia sahendica Boiss & Buhse)

صفحات

 صفحه شروع 897 | صفحه پایان 907

چکیده

 در این تحقیق, اندام های مختلف (برگ, گل, ساقه و ریشه) مریم گلی سهندی از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیبات شیمیایی موجود در آنها مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس نمونه ها به روش تقطیر با آب استخراج و ترکیبات شیمیایی آن ها با دستگاه گاز کروماتوگرافی همراه با طیف سنج جرمی شناسایی گردید. عملکرد اسانس اندام های مختلف به ترتیب 1.2, 0.6, 0.06 و 0.04 درصد (وزنی به وزنی) برای برگ, گل, ساقه و ریشه به دست آمد. در مجموع, 44, 46, 42 و 45 ترکیب در اسانس برگ, گل, ساقه و ریشه این گیاه شناسایی شد که به ترتیب 99.6, 99.3, 98.2 و 99.4 درصد کل ترکیبات اسانس را تشکیل دادند. بتا- پینن (3.5-16 درصد), مانول (0-13.7 درصد), آبیتاترین (0-11.2 درصد), آلفا- پینن (7.2-12.2 درصد), ترنس- متا- منتا 8 و 2- دین (1.2-11.1 درصد), لینالول استات (3.2-10.7 درصد), بورنیل استات (2.8-9.4 درصد), بای سیکلو جرماکرن (3.6-9.3 درصد) و 8 و1-سینئول (2.0-8.5 درصد) از ترکیبات عمده اسانس اندام های مورد مطالعه گیاه بودند. تجزیه خوشه ای ترکیبات شیمیایی اسانس, اندام های مختلف را در دو گروه اصلی قرار داد که در گروه اول اندام های برگ و ساقه در یک زیر گروه و اندام گل در زیر گروه دیگر قرار گرفتند. در گروه دوم نیز اندام ریشه قرار گرفت. تنوع شیمیایی بارز اسانس اندام های این گیاه می تواند برای صنایع دارویی و غذایی و همچنین به نژاد گران گیاهان دارویی در انتخاب هر اندام برای مصرف و اهداف اصلاحی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هدایتی، احد، میرجلیلی، محمدحسین، و هادیان، جواد. (1395). بررسی تنوع شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه مریم گلی سهندی (Salvia sahendica Boiss & Buhse). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 29(4 )، 897-907. SID. https://sid.ir/paper/248831/fa

    Vancouver: کپی

    هدایتی احد، میرجلیلی محمدحسین، هادیان جواد. بررسی تنوع شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه مریم گلی سهندی (Salvia sahendica Boiss & Buhse). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1395؛29(4 ):897-907. Available from: https://sid.ir/paper/248831/fa

    IEEE: کپی

    احد هدایتی، محمدحسین میرجلیلی، و جواد هادیان، “بررسی تنوع شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه مریم گلی سهندی (Salvia sahendica Boiss & Buhse)،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 29، no. 4 ، pp. 897–907، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248831/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button