مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,019
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 33

چکیده

 شوری خاک در تمام دنیا رو به گسترش بوده و یکی از مهم ترین چالش ها برای کشاورزی در جهان محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است که شوری خاک و آب آبیاری, باعث کاهش جوانه زنی بذر شده و رشد گیاهان را محدود می سازد. بادام زمینی, گیاهی است متعلق به خانواده فاباسه و از بقولات یکساله می باشد که به دلیل کیفیت بالای روغن و پروتئین دانه, در 109 کشور جهان کشت می شود. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی چهار رقم بادام زمینی (محلی گیلان, ICGV95148, ICGV96177 و ICGV03060), با چهار غلظت (0, 50, 100 و 150 میلی مولار) کلرید سدیم در سه تکرار, در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه گیلان انجام شد. درصد و سرعت جوانه زنی بذور در روز های پنجم, هفتم, نهم, یازدهم و سیزدهم ارزیابی شد. همچنین در روز سیزدهم صفات طول ریشه چه و ساقه چه, نسبت طول ریشه چه به ساقه چه, وزن تر گیاهچه, وزن خشک گیاهچه و بنیه بذر اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و شوری تاثیر معنی داری بر کلیه صفات, به جز وزن خشک گیاهچه و طول ساقه چه داشته است. همچنین اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, نسبت طول ریشه چه به ساقه چه, مجموع ریشه چه و ساقه چه, وزن تر گیاهچه و بنیه بذر تاثیر معنی داری داشته و رقم محلی متحمل ترین رقم به شوری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، ابراهیمی نوکنده، ساره، دمسی، بنت الهدی، و جمال امیدی، معصومه. (1394). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(1)، 23-33. SID. https://sid.ir/paper/248868/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، ابراهیمی نوکنده ساره، دمسی بنت الهدی، جمال امیدی معصومه. بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(1):23-33. Available from: https://sid.ir/paper/248868/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، ساره ابراهیمی نوکنده، بنت الهدی دمسی، و معصومه جمال امیدی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد چهار رقم بادام زمینی،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 1، pp. 23–33، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button