مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,063
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل نر، مراحل تکوین بساک و دانه گرده در پسته خوراکی (.Pistacia vera L)

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 125

چکیده

پسته خوراکی (.Pistacia vera L) از گونه های مهم سرده .Pistacia L. و تیره Anacardiaceae است. با هدف توسعه دانش در مورد این گونه ارزشمند, ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل نر, مراحل تکوین بساک و دانه گرده آن با روش های سلول بافت شناسی مانند تهیه برش و مشاهده با میکروسکوپ های نوری و الکترونی بررسی شد. نتایج نشان داد که گل های نر در گل آذین خوشه و دارای 6-4 پرچم, 2 یا 3 کاسبرگ و 1-0 براکته می باشند. دو کیسه هر سمت (تکای) بساک از یکدیگر به طور کامل جدا هستند و شکوفایی آن ها به صورت طولی و عمقی از محل رابط می باشد. تقسیم سیتوپلاسم طی میوز سلول های مادر میکروسپور, به طور هم زمان رخ می دهد, تتراد حاصل از نوع چهار وجهی و لایه تاپی از نوع ترشحی است. تعداد لایه های سلولی لایه میانی سه یا بیشتر بوده که به طور قابل توجهی پایا بوده و در مراحل پایانی بلوغ همراه با لایه تاپی یا حتی در زمان شکوفایی بساک از بین می روند. لایه مکانیکی با تزئینات فیبری می باشد و اپیدرم روی آن قرار دارد. دانه های گرده, کروی و دارای 5-3 منفذ رویشی و تزئینات سوراخ دار هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، نجمه، زمانی بهرام آبادی، الهه، و رضانژاد، فرخنده. (1394). بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل نر, مراحل تکوین بساک و دانه گرده در پسته خوراکی (.Pistacia vera L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(1)، 116-125. SID. https://sid.ir/paper/248873/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی نجمه، زمانی بهرام آبادی الهه، رضانژاد فرخنده. بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل نر, مراحل تکوین بساک و دانه گرده در پسته خوراکی (.Pistacia vera L). پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(1):116-125. Available from: https://sid.ir/paper/248873/fa

    IEEE: کپی

    نجمه حسینی، الهه زمانی بهرام آبادی، و فرخنده رضانژاد، “بررسی ویژگی های ریخت شناسی و تشریحی گل نر, مراحل تکوین بساک و دانه گرده در پسته خوراکی (.Pistacia vera L)،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 1، pp. 116–125، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248873/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button