مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جهت جغرافیایی و موقعیت میوه در تاج پوشش درخت بر ویژگی های کیفی میوه پرتقال رقم سانگین

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 پرتقال (Citrus sinensis) گیاهی نیمه گرمسیری است که در گستره ای از اقلیم های نیمه سردسیری تا گرمسیری می روید. اقلیم تابشی می تواند بر ویژگی های فیزیکی و زیست شیمیایی میوه اثر بگذارد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثر موقعیت جغرافیایی و جای گیری میوه در سایه بان گیاهی بر ویژگی های کیفی میوه پرتقال رقم سانگین است. در این پژوهش از طرح بلوک های کامل تصادفی در قالب کرت های خرد شده استفاده شد. دو تیمار جهت جغرافیایی شمال و جنوب به عنوان کرت اصلی, و از موقعیت جای گیری میوه در سایه بان گیاهی, در سطح یا ژرفای سایه بان, به عنوان کرت خرد شده استفاده شد. این پژوهش با سه تکرار در روستای سمسکنده شهرستان ساری در سال 1391 اجرا شد. یافته های این پژوهش نشانگر آن است که مقدار آنتوسیانین و کاروتنوییدهای میوه با نزدیک شدن به رسیدگی میوه روندی افزایشی داشت. جهت جغرافیایی و جای گیری میوه در تاج درخت روی مقدار آنتوسیانین و کاروتنویید میوه اثر معنی داری داشت. فعالیت کلروفیل a, b و a*b میوه با نزدیک تر شدن میوه به رسیدگی کامل کاهش یافت. تیمارها اثر معنی داری بر مقدار pH, مواد جامد حل شونده کل (TSS), درصد اسید تیتر شدنی, TA(%) و نسبت TA/TSS در دوره اندازه گیری نداشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رائینی سرجاز، محمود، و شیوخی سوغانلو، سعید. (1393). بررسی تاثیر جهت جغرافیایی و موقعیت میوه در تاج پوشش درخت بر ویژگی های کیفی میوه پرتقال رقم سانگین. هواشناسی کشاورزی، 2(1)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/249963/fa

    Vancouver: کپی

    رائینی سرجاز محمود، شیوخی سوغانلو سعید. بررسی تاثیر جهت جغرافیایی و موقعیت میوه در تاج پوشش درخت بر ویژگی های کیفی میوه پرتقال رقم سانگین. هواشناسی کشاورزی[Internet]. 1393؛2(1):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/249963/fa

    IEEE: کپی

    محمود رائینی سرجاز، و سعید شیوخی سوغانلو، “بررسی تاثیر جهت جغرافیایی و موقعیت میوه در تاج پوشش درخت بر ویژگی های کیفی میوه پرتقال رقم سانگین،” هواشناسی کشاورزی، vol. 2، no. 1، pp. 57–66، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/249963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button