مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاومت چندگانه، اشرشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گستردهctx-m، per و veb جدا شده از فراورده های لبنی خام

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 54

چکیده

 شیوع باکتری های تولید کننده آنزیم های بتالاکتاماز طیف گسترده یکی از مسائل مهم در بهداشت عمومی است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی فنوتیپی و ‍ ‍ ‍ ژنوتیپی جدایه های اشرشیا کلی دارای بتالاکتاماز طیف گسترده ctx-m, per و veb از فراورده های لبنی خام بود. برای این منظور, اشرشیا کلی از 247 نمونه فراورده های لبنی خام (شیر و پنیر) از سال 1394 تا 1396در یاسوج جداسازی و شناسایی شد. حساسیت آنتی بیوتیک این جدایه ها, تولید بتالاکتامازهای طیف گسترده و همچنین حضور ژن های ctx-m, per و veb در آن ها بررسی شد. از 247 نمونه فراورده های لبنی خام 200, جدایه اشرشیا کلی شناسایی شد. بیش ترین مقاومت مشاهده شده مربوط به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین (5/96 درصد) و آمپی سیلین (5/95 درصد) و کم ترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ایمی پنم (5/12 درصد) بود, همچنین مقاومت چندگانه به چهار یا تعداد بیش تری از آنتی بیوتیک ها مشاهده شد. تعداد 86 جدایه (43 درصد) اشرشیا کلی تولیدکننده آنزیم بتالاکتاماز طیف گسترده شناسایی شد و ژن های ctx-m, per و veb به ترتیب در 82, 0 و 7 جدایه اشرشیا کلی قابل شناسایی بود. این یافته ها نشان می دهد که فراورده های لبنی خام ممکن است مخزن هایی برای انتشار آنتی بیوتیک های بتالاکتام باشند و ژن های مقاومت آن ها می توانند از طریق زنجیره غذایی به انسان منتقل شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداوندی، پوریا، علیزاده، فهیمه، و خداوندی، علیرضا. (1399). مقاومت چندگانه, اشرشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گستردهctx-m, per و veb جدا شده از فراورده های لبنی خام. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، 7(1 )، 46-54. SID. https://sid.ir/paper/250471/fa

    Vancouver: کپی

    خداوندی پوریا، علیزاده فهیمه، خداوندی علیرضا. مقاومت چندگانه, اشرشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گستردهctx-m, per و veb جدا شده از فراورده های لبنی خام. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)[Internet]. 1399؛7(1 ):46-54. Available from: https://sid.ir/paper/250471/fa

    IEEE: کپی

    پوریا خداوندی، فهیمه علیزاده، و علیرضا خداوندی، “مقاومت چندگانه, اشرشیا کلی تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گستردهctx-m, per و veb جدا شده از فراورده های لبنی خام،” یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، vol. 7، no. 1 ، pp. 46–54، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250471/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button