مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های استونی، اتانولی و متانولی برگ چهار رقم زیتون ایرانی بر اشریشیا کولای

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 77

چکیده

 هدف از این پژوهش بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره برگ چهار رقم زیتون مهم بومی ایران شامل ارقام دزفول, روغنی, زرد و شیراز بر اشریشیا کولای بود. در این مطالعه عصاره استونی, متانولی و اتانولی برگ های زیتون به روش مایکروویو استخراج, تغلیظ و خشک شدند. اثر مهاری غلظت های مختلف عصاره ها به روش میکروپلیت بر رشد باکتری اشریشیا کولای در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت با دستگاه پلیت ریدر اندازه گیری و منحنی رشد باکتری رسم و مساحت زیر منحنی محاسبه گردید. همچنین درصد مهار رشد باکتری توسط هر یک از عصاره ها محاسبه شد. هیچکدام از عصاره ها در غلظت 5 و 10 میلی گرم در میلی لیتر اثر مهاری قابل توجهی نداشتند. عصاره استونی رقم های دزفول و زرد در غلظت 20 میلی گرم در میلی لیتر به ترتیب 93.0 و 94.9 درصد رشد باکتری را مهار کردند که به طور معنی داری قوی تر از عصاره استونی دو رقم دیگر بود. در رقم روغنی عصاره متانولی با 93.4 درصد مهار به طور معنی داری اثر قوی تری نسبت به عصاره های استونی و اتانولی داشت. عصاره اتانولی هر چهار رقم مورد بررسی فاقد اثر ضد میکروبی بود. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که از چهار رقم زیتون بومی ایران بیشترین اثر ضدمیکروبی متعلق به ارقام دزفول و زرد بوده و مناسبترین حلال نیز استون می باشد. لذا برگ زیتون رقم های بومی ایران را می توان برای تهیه عصاره غنی از ترکیبات ضدمیکروبی جهت استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی و یا ترکیب ضد میکروبی در پمادها و دیگر داروها به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس والی، مریم، اسماعیلی کوتمهر، محمود، مشتاقی، حمداله، و اسکندری، محمدهادی. (1394). بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های استونی, اتانولی و متانولی برگ چهار رقم زیتون ایرانی بر اشریشیا کولای. میکروب شناسی مواد غذایی، 2(2)، 67-77. SID. https://sid.ir/paper/250667/fa

    Vancouver: کپی

    عباس والی مریم، اسماعیلی کوتمهر محمود، مشتاقی حمداله، اسکندری محمدهادی. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های استونی, اتانولی و متانولی برگ چهار رقم زیتون ایرانی بر اشریشیا کولای. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1394؛2(2):67-77. Available from: https://sid.ir/paper/250667/fa

    IEEE: کپی

    مریم عباس والی، محمود اسماعیلی کوتمهر، حمداله مشتاقی، و محمدهادی اسکندری، “بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های استونی, اتانولی و متانولی برگ چهار رقم زیتون ایرانی بر اشریشیا کولای،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 2، no. 2، pp. 67–77، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button