مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه آلودگی باکتری های کلی فرم یخ های تولیدی کارخانجات شهرستان ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 54

چکیده

 اهمیت انتقال عوامل بیماری زا ازطریق مصرف یخ کمتر از اهمیت انتقال آن ازطریق آب نمی باشد. آلودگی یخ در اثر استفاده از آب آلوده, حمل و نقل, توزیع غیربهداشتی و نحوه نامناسب نگهداری آن ایجاد می شود. در این مطالعه توصیفی- مقطعی جهت بررسی وضعیت بهداشتی یخ های کارخانه های ارومیه و آلودگی باکتریایی آن ها, در مجموع 36 نمونه از چهار کارخانه یخ سازی در سه نقطه آب ورودی, فرایند تولید و یخ خروجی به صورت تصادفی در فصل تابستان برداشت گردید. نمونه ها از نظر باکتری های کلی فرم کل و مدفوعی بررسی شدند. وضعیت بهداشتی کارخانجات و نحوه کلر زنی منابع آب از طریق چک لیست ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که 50 درصد نمونه های آب خام ورودی به کارخانجات یخ سازی و فرایند تولید یخ حاوی کلیفرم کل بیش از حد استاندارد و 16.67 درصد از آنها آلوده به کلیفرم مدفوعی بودندو در یخ خروجی این آلودگی به ترتیب  58.33و 8.33 درصد بود. بررسی وضعیت بهداشتی کارخانجات نشان داد که 75 درصد کارخانجات از نظر وضعیت ساختمانی و بهداشت فردی,56.2  و 25 درصد به ترتیب از لحاظ ابزار کار و کلرزنی در شرایط مطلوب قرار داشته اما نحوه نگهداری و انبار تمامی کارخانجات از نظر بهداشتی نا مطلوب بودند. نتایج نشان دادند که عدم کلر زنی آب ورودی به کار خانجات یخ سازی عامل اصلی آلودگی باکتریایی یخ های تولیدی بوده است. از این رو شرایط بهداشتی یخ شامل بررسی میکروبیولوژیک و نظارت بر چگونگی تولید, توزیع و حمل و نقل آن می بایست توجه دست اندرکاران امور بهداشتی را به خود معطوف سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نویدجوی، ناهید، دهقانی، آناهیتا، بهرامی اصل، فرشاد، قاسمی، جعفر، و کریم زداه صادق، سیما. (1394). مطالعه آلودگی باکتری های کلی فرم یخ های تولیدی کارخانجات شهرستان ارومیه. میکروب شناسی مواد غذایی، 2(2)، 45-54. SID. https://sid.ir/paper/250670/fa

    Vancouver: کپی

    نویدجوی ناهید، دهقانی آناهیتا، بهرامی اصل فرشاد، قاسمی جعفر، کریم زداه صادق سیما. مطالعه آلودگی باکتری های کلی فرم یخ های تولیدی کارخانجات شهرستان ارومیه. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1394؛2(2):45-54. Available from: https://sid.ir/paper/250670/fa

    IEEE: کپی

    ناهید نویدجوی، آناهیتا دهقانی، فرشاد بهرامی اصل، جعفر قاسمی، و سیما کریم زداه صادق، “مطالعه آلودگی باکتری های کلی فرم یخ های تولیدی کارخانجات شهرستان ارومیه،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 2، no. 2، pp. 45–54، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button