مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر باکتری های منتقله از ماهی به انسان

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 27

کلیدواژه

چکیده

 بیماری های زئونوز ناشی از انتقال بیماری و عوامل مولد سم از ماهی به انسان که تاکنون به ثبت رسیده اند عمدتا شامل باکتری ها, سموم و انگل ها هستند. فهرست زئونوز های ناشی از ماهی, تقریبا بزرگ است. در این مقاله, 25 عامل عفونی مورد بحث قرار گرفته اند و مسلما عوامل دیگری با منشا ماهی نیز وجود دارد که توان بالقوه ای برای آلوده کردن انسان دارد. در این خصوص وضعیت سیستم ایمنی میزبان نقش تعیین کننده ای در شدت بیماری دارد. از جمله راه های اصلی تماس با این عوامل می توان به روش خوراکی و ورود از راه زخم های باز یا خراش ها اشاره کرد. بخصوص روش خوراکی شامل خوردن ماهی آلوده خام یا نیم پز و یا ماهی آلوده به مدفوع ماهیان بیمار اشاره کرد. در مجموع 64.15 درصد زئونوزهای ناشی از ماهی از راه دهان منتقل می شوند که عمدتا شامل بیماری های انگلی ناشی از ترماتودها, سستودها و نماتودها هستند. خوردن آب حاوی میکروارگانیسم های بیماری زا با 23.07 درصد و تماس پوستی و ورود از راه زخم های جلدی و یا انتقال از طریق حمل ماهی و یا آب آلوده با 19.23 درصد راه های دیگر انتقال محسوب می شوند. مهم اینکه 15.38 درصد از موراد بیماری ناشی از بیش از یک راه انتقال هستند. در این مقاله پراکنش, همه گیری شناسی, جنبه های بالینی و مطالعات ارزیابی خطر, مدیریت بالینی, پیشگیری و کنترل این دسته از بیماری ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی، مهدی. (1396). مروری بر باکتری های منتقله از ماهی به انسان. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(2)، 15-27. SID. https://sid.ir/paper/250675/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی مهدی. مروری بر باکتری های منتقله از ماهی به انسان. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(2):15-27. Available from: https://sid.ir/paper/250675/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رئیسی، “مروری بر باکتری های منتقله از ماهی به انسان،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 2، pp. 15–27، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button