مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره گیاه پنجه برگ راست (Potentilla recta)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 گیاهان دارویی علاوه بر ماده موثراصلی, دارای موادی با اثر درمانی هستند که ضمن تشدید اثر درمانی گیاه در بسیاری از موارد می توانند از سمیت و اثرات ناخواسته آن نیز جلوگیری نمایند. در این مطالعه برای اولین بار سه نوع مختلف عصاره گیاه پنجه برگ راست (Potentilla recta), از گیاهان دارویی بومی ایران و منطقه آذربایجان ازنظرترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده, قدرت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی مورد مطالعه قرار گرفت. پس از جمع آوری گیاه و تهیه عصاره های اتانولی, متانولی و اتیل استاتی, از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی برای شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده عصاره ها استفاده شد. برای اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی روش ربایش رادیکال آزاد DPPH استفاده و نتایج بر اساس اندیس IC50 گزارش شد. روش چاهک برای اندازه گیری قدرت ضدمیکروبی و روش براث میکرودایلوشن نیز برای تعیین MIC و MBC به کار رفت. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و روش مقایسه میانگین دانکن با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16.0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج اثرات ضدمیکروبی عصاره های مورد استفاده در تحقیق نشان داد که عصاره متانولی موجب افزایش معنی داری در مساحت هاله بازدارندگی رشد میکروبی در محیط کشت می شود به طوری که بیشترین تاثیر بر روی باکتری لیستریا مونوسایتوژنز مشاهده شد (0.05> p). تمامی عصاره های تهیه شده دارای توانایی رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازیل بودند و بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی پس از گذشت 30 دقیقه به عصاره متانولی متعلق بود. بیشترین ترکیبات شیمیایی در عصاره های متانولی, اتانولی و اتیل استاتی را به ترتیب: متیل لینولئات, اتیل لینولئات و پنتاکوزان را تشکیل دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی گیاه پنجه برگ راست دارای خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی بالاتری در مقایسه با سایرین بوده و می تواند با تحقیقات بیشتر کاربردهای مختلفی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزاد، حجت، و مهدی زاده، تورج. (1396). ارزیابی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره گیاه پنجه برگ راست (Potentilla recta). میکروب شناسی مواد غذایی، 4(2)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/250678/fa

    Vancouver: کپی

    آزاد حجت، مهدی زاده تورج. ارزیابی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره گیاه پنجه برگ راست (Potentilla recta). میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(2):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/250678/fa

    IEEE: کپی

    حجت آزاد، و تورج مهدی زاده، “ارزیابی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره گیاه پنجه برگ راست (Potentilla recta)،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 2، pp. 1–13، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250678/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button