مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ردیابی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 در دو دهه اخیر, انتروکوک ها مقاومت گسترده ای به تعدادی از آنتی بیوتیک ها کسب کرده اند که این امر سبب پیچیدگی در درمان عفونت های ناشی از این باکتری ها گردیده است. از آن جایی که گوشت قرمز به عنوان یک ماده غذایی پر مصرف مورد استفاده در ایران است و به سهولت با این باکتری آلوده می شود بر آن شدیم تا فراوانی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی درجدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد را مورد بررسی قرار دهیم. این تحقیق به صورت مقطعی-توصیفی روی 104 نمونه گوشت قرمز در سال 1394 در شهرکرد انجام شد. جداسازی باکتری با استفاده از روش های بیوشیمیایی و تائید آن بر اساس ردیابی ژن 16srDNA صورت گرفت و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش کربی بائر و ردیابی مولکولی ژن های tetM, ant(2'''')-I, ermB و aac(6'')/aph(2'') انجام شد. بیشترین مقاومت میکروبی به استرپتومایسین (2/95 درصد) و بیشترین حساسیت نسبت به وانکومایسین (100 درصد) مشاهده شد. ژن ermB با فراوانی 9/76 درصد و ژن aac(6'')/aph(2'') با فراوانی 40 درصد بیشترین و کمترین ژن های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تا کنون مقاومت نسبت به ونکومایسین در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد مشاهده نشده اما مقاومت بالایی نسبت به آنتی بیوتیک های استرپتومایسین, سفوتاکسیم, مروپنم, اریترومایسین, تتراسایکلین مشاهده گردید. هم چنین مشخص شد که ژن ermB در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس مقاوم به آنتی بیوتیک از شیوع نسبتاً بالایی برخوردار است و فراوان ترین ژن عامل مقاومت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمیان، حامد، تاج بخش، الهه، و رحیمی، ابراهیم. (1397). ردیابی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد. میکروب شناسی مواد غذایی، 5(3 )، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/250694/fa

    Vancouver: کپی

    کریمیان حامد، تاج بخش الهه، رحیمی ابراهیم. ردیابی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1397؛5(3 ):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/250694/fa

    IEEE: کپی

    حامد کریمیان، الهه تاج بخش، و ابراهیم رحیمی، “ردیابی ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز در شهرستان شهرکرد،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 5، no. 3 ، pp. 1–9، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250694/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button