مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه کیفیت میکروبی نمونه های مواد غذایی جمع آوری شده از منطقه شرق گیلان

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 37

چکیده

 باکتری ها از جمله مهم ترین عوامل ایجاد کننده عفونت ها و مسمومیت های غذایی محسوب می شوند, به طوری که آلودگی میکروبی مواد غذایی خود به عنوان یک مشکل مهم جهانی رو به افزایش است. مطالعه حاضر باهدف تعیین میزان آلودگی میکروبی مواد غذایی منطقه شرق گیلان صورت گرفته است. در این مطالعه توصیفی مقطعی, 606 نمونه مواد غذایی مختلف از مناطق شرق استان گیلان به طور تصادفی به منظور تعیین تنوع کیفیت باکتریایی ماده غذایی, برحسب نوع و منبع آن, نمونه برداری و به آزمایشگاه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان ارسال و از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. این مطالعه نشان داده باکتری های مزوفیل هوازی, اشرشیا کلی و کلیفرم ها به عنوان آلوده کننده ترین ماده غذایی شناخته شده می باشند (P<0.001), به طوری که در مجموع 11.55 درصد آلودگی به اشرشیا کلی, 6.97 درصد به باکتری های مزوفیل هوازی و 6.8 درصد آلودگی مربوط به کلیفرم ها بوده است. از نظر شمارش کلی‎ باکتری ها و کلیفرم ها و آلودگی به باکتری های بیماری زا سالاد کاهو, شیرینی تر و آب میوه های دست ساز, شیر محلی و بستنی سنتی به عنوان آلوده ترین غذاها شناخته شدند. در میان مواد غذایی مورد آزمایش آلودگی به اشرشیا کلی برای شیرینی جات (17 درصد), آب میوه ها (15 درصد), محصولات لبنی (9.7 درصد), فرآوردهای پروتئینی (12 درصد) و میوه و سبزیجات (6.3 درصد) بیشترین میزان را نشان داده است. با توجه به یافته های این مطالعه, به منظور جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی آموزش افراد, رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده سازی, حمل و نقل, ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسیحا، علیرضا، خوش خلق پهلویانی، محمدرضامجید، عیسی زاده، خسرو، و اسدی، فاطمه. (1394). مطالعه کیفیت میکروبی نمونه های مواد غذایی جمع آوری شده از منطقه شرق گیلان. میکروب شناسی مواد غذایی، 2(1)، 27-37. SID. https://sid.ir/paper/250705/fa

    Vancouver: کپی

    مسیحا علیرضا، خوش خلق پهلویانی محمدرضامجید، عیسی زاده خسرو، اسدی فاطمه. مطالعه کیفیت میکروبی نمونه های مواد غذایی جمع آوری شده از منطقه شرق گیلان. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1394؛2(1):27-37. Available from: https://sid.ir/paper/250705/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا مسیحا، محمدرضامجید خوش خلق پهلویانی، خسرو عیسی زاده، و فاطمه اسدی، “مطالعه کیفیت میکروبی نمونه های مواد غذایی جمع آوری شده از منطقه شرق گیلان،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 2، no. 1، pp. 27–37، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250705/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button