مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 92

چکیده

هلیکوباکتر پیلوری می تواند عامل بیماری های دستگاه گوارش نظیر ورم معده, زخم معده و سرطان معده باشد. درمان اصلی این بیماری مصرف آنتی بیوتیک است ولی با توجه به طول درمان این بیماری و آسیب های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک, نیاز به پیدا کردن درمان های جایگزین احساس می شود که به نظر می رسد استفاده از گیاهان دارویی بهترین جایگزین برای درمان این بیماری باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان بر مهار هلیکوباکتر پیلوری بود. عصاره شیرین بیان با غلظت های 1/0, 2/0, 3/0, 4/0 و 5/0 درصد به نمونه های ماست بادمجان اضافه شد. نمونه شاهد (فاقد عصاره) نیز تهیه گردید. نمونه های ماست به مدت سه هفته در دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شد. ویژگی های میکروبی, فیزیکوشیمیایی و حسی نمونه های ماست مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره شیرین بیان به روش میکرودایلوشن علیه هلیکوباکتر پیلوری ppm 7000 و حداقل غلظت کشندگی آن ppm 10000 بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری مربوط به نمونه ماست بادمجان حاوی 5/0 درصد عصاره شیرین بیان بود. با افزودن عصاره شیرین بیان به نمونه های ماست بادمجان, میزان اسیدیته و آب اندازی به طور معنی داری کاهش یافت ( 05/0>p ). افزودن عصاره شیرین بیان موجب بهبود پذیرش کلی حسی نمونه ها شد. در بین نمونه ها, نمونه حاوی 5/0 درصد عصاره شیرین-بیان به عنوان تیمار برتر انتخاب گردید. بنابراین ماست بادمجان حاوی عصاره شیرین بیان ضمن داشتن یک کیفیت حسی مطلوب, می تواند در مهار هلیکوباکتر پیلوری موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تکیه معروف، سعید، پوراحمد، رضوان، و اسحاقی، محمدرضا. (1397). غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری. میکروب شناسی مواد غذایی، 5(4 )، 81-92. SID. https://sid.ir/paper/250712/fa

    Vancouver: کپی

    تکیه معروف سعید، پوراحمد رضوان، اسحاقی محمدرضا. غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1397؛5(4 ):81-92. Available from: https://sid.ir/paper/250712/fa

    IEEE: کپی

    سعید تکیه معروف، رضوان پوراحمد، و محمدرضا اسحاقی، “غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 5، no. 4 ، pp. 81–92، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button