مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان آلودگی، کمیت و تنوع گونه ای باکتری های اسپوردار هوازی در ادویه ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی میزان آلودگی, کمیت و تنوع گونه ای باکتری های اسپوردار هوازی در ادویه ها و سبزی ها معطر عرضه شده در تبریز انجام گرفت. برای تهیه نمونه های ادویه و گیاهان معطر به عطاری ها و مراکز فروش در نواحی مختلف شهر تبریز مراجعه و به صورت تصادفی تعداد 5 نمونه از 25 ادویه مختلف (در مجموع 125 نمونه), جمع آوری گردید. نمونه ها با استفاده از روش استاندارد پلیت کانت و آزمون های بیوشیمیایی متداول شمارش و تشخیص تفریقی داده شدند. طبق نتایج, پایین ترین و بالاترین تعداد باکتری های اسپوردار مزوفیل به ترتیب در گشنیز (میانگین log cfu/g 4/15± 0/56) و زردچوبه (میانگین log cfu/g 7/02± 0/60) مشاهده شد. از نظر باکتری های اسپوردار ترموفیل, شوید (میانگین log cfu/g 4/73± 0/86) و فلفل سیاه (میانگین log cfu/g 7/20± 0/81) به ترتیب کم ترین و بیشترین بار میکروبی را داشتند. بیشترین درصد فراوانی گونه های مزوفیل مربوط به باسیلوس کواگولانس (9/13) بود؛ در حالی که بیشترین گونه های ترموفیل شامل باسیلوس ماسرانس (99/16 درصد), پانتوتنتیکوس (53/15 درصد) و سرئوس (07/14 درصد) بودند. در بین ادویه های مورد بررسی, بیش ترین تنوع گونه ای باسیلوس های مزوفیل و ترموفیل به ترتیب در گلپر (11 گونه) و سماق (10 گونه) یافت شد. یافته های مطالعه نشان داد اکثر ادویه های عرضه شده در تبریز دارای بار میکروبی بالایی از نظر باکتری های اسپوردار هوازی ترموفیل و مزوفیل بودند و از این نظر می توانند منبع آلودگی در غذایی باشند که در ترکیب آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لسانی فر، نسترن، و حنیفیان، شهرام. (1397). میزان آلودگی, کمیت و تنوع گونه ای باکتری های اسپوردار هوازی در ادویه ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز. میکروب شناسی مواد غذایی، 5(4 )، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/250718/fa

    Vancouver: کپی

    لسانی فر نسترن، حنیفیان شهرام. میزان آلودگی, کمیت و تنوع گونه ای باکتری های اسپوردار هوازی در ادویه ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1397؛5(4 ):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/250718/fa

    IEEE: کپی

    نسترن لسانی فر، و شهرام حنیفیان، “میزان آلودگی, کمیت و تنوع گونه ای باکتری های اسپوردار هوازی در ادویه ها و گیاهان معطر عرضه شده در تبریز،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 5، no. 4 ، pp. 9–20، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button