مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت برای تشخیص سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 هدف از انجام این مطالعه, بررسی وجود سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده با استفاده از دو روش واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت میکروبی بود. در این مطالعه 142 نمونه آب بسته بندی شده از انواع مختلف از کارخانجات تولیدی فعال در استان های مختلف کشور جمع آوری شد. جداسازی و تشخیص باکتری سودوموناس آئروجینوزا و اشرشیاکلی با دو روش کشت میکروبی و واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام و نتایج مقایسه شد. آلودگی به اشریشیاکلی در روش PCR, در 12 نمونه (14.6%) آب معدنی مثبت ارزیابی شد در صورتی که در کشت میکروبی تمامی نمونه ها منفی بودند (p=0.000). نتایج حاصل از بررسی آلودگی به اشرشیاکلی در نمونه های آب آشامیدنی بر اساس روش PCR و کشت میکروبی, منفی بود. آلودگی به سودوموناس آئروجینوزا نیز در روش PCR و کشت, بترتیب در 10 (12.1%) و 7 نمونه (8.5%) آب معدنی مثبت بود. (p=0.176). این میزان در آب آشامیدنی در روش های PCR و کشت برابر با 2 (3.3%) و صفر بود (p=0.496). نتایج مطالعه حاضر نشانگر این است که روش واکنش زنجیره ای پلیمراز می تواند تشخیصی با حساسیت و اختصاصیت بالا, آسان و سریع جهت شناسایی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پویان، مهوش، دوستی، عباس، کبیری، حمیدرضا، و دریس، فاطمه. (1393). مقایسه واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت برای تشخیص سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده. میکروب شناسی مواد غذایی، 1(2)، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/250725/fa

    Vancouver: کپی

    پویان مهوش، دوستی عباس، کبیری حمیدرضا، دریس فاطمه. مقایسه واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت برای تشخیص سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1393؛1(2):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/250725/fa

    IEEE: کپی

    مهوش پویان، عباس دوستی، حمیدرضا کبیری، و فاطمه دریس، “مقایسه واکنش زنجیره ای پلیمراز و کشت برای تشخیص سودوموناس آئروجینوزا و اشریشیاکلی در آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 1، no. 2، pp. 43–49، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250725/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button