مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

232
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره آبی رزماری و نایسین بر لیستریا مونوسایتوژنز در شیر

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

لیستریا مونوسایتوژنز یکی از عوامل بیماری زای غذایی است که در مواد غذایی خام وجود دارد و توانایی رشد در زمان نگهداری در سرما را دارد و می تواند باعث عفونت مصرف کنندگان شود. شیر خام یکی از شناخته شده ترین غذاهاست که آلودگی لیستریایی در آن یافت شده است. به دلیل افزایش تمایل مصرف کنندگان به مصرف شیر خام در سال های اخیر, عفونت های بازپدید لیستریایی مجددا افزایش پیدا کرده است. هدف از این مطالعه ارزیابی خصوصیات ضد لیستریایی نایسین, عصاره رزماری و مخلوط توام آن ها با یکدیگر در شیر در دمای یخچالی (1± 4 درجه سانتی گراد) بود. در این تحقیق پنج تیمارشامل؛ نمونه شاهد بدون عصاره رزماری (A), نمونه شیر حاوی 5/0 درصد عصاره رزماری (B), نمونه شیر حاوی 1 درصد عصاره رزماری (C), نمونه شیر حاوی 1000 واحد بین المللی نایسین (D) و نمونه شیر حاوی 0. 5 درصد عصاره رزماری + 500 واحد بین المللی نایسین (E) آماده گردید و به تمام نمونه ها 107 کلنی در هر میلی لیتر لیستریا مونوسایتوژنز تلقیح گردید. تمام نمونه ها در روزهای 0, 1, 2, 3, 4 و 5 مورد آزمون شمارش لیستریا مونوسایتوژنز قرار گرفتند. براساس نتایج؛ عصاره رزماری و نایسین رشد لیستریا را کاهش دادند. بیشترین خصوصیت ضد لیستریای به ترتیب در نمونه E, D و C دیده شد. خصوصیت ضد میکروبی عصاره رزماری در غلظت بالاتر به شکل معنی داری از غلظت پایین تر بیشتر بود (p<0. 05). احتمالا نیسین اثر سیرنرژیستی بر ویژگی ضد میکروبی عصاره رزماری بر ضد لیستریا از خود نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امین الرعایا، کیوان، شریفی سلطانی، مهدی، و حاج اسماعیلی، رضا. (1397). مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره آبی رزماری و نایسین بر لیستریا مونوسایتوژنز در شیر. میکروب شناسی مواد غذایی، 5(1 )، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/250739/fa

    Vancouver: کپی

    امین الرعایا کیوان، شریفی سلطانی مهدی، حاج اسماعیلی رضا. مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره آبی رزماری و نایسین بر لیستریا مونوسایتوژنز در شیر. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1397؛5(1 ):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/250739/fa

    IEEE: کپی

    کیوان امین الرعایا، مهدی شریفی سلطانی، و رضا حاج اسماعیلی، “مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره آبی رزماری و نایسین بر لیستریا مونوسایتوژنز در شیر،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 5، no. 1 ، pp. 1–8، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button