مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

759
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دمای پخت بر انرژی شکست اپوکسی پرشده با نانوذرات سیلیکا با ابعاد مختلف

صفحات

 صفحه شروع 389 | صفحه پایان 395

چکیده

 معمولا با افزایش دما, پخت اپوکسی کامل تر انجام می شود و مدول و استحکام کششی نیز افزایش می یابد اما به دلیل اتصالات عرضی زیاد, پلیمر ترد شده و چقرمگی شکست آن کاهش می یابد. در این پژوهش, به منظور افزایش چقرمگی شکست, از تکنیک کاهش دمای پخت استفاده شده و نانوذرات سیلیکا در اندازه های مختلف, برای جلوگیری از کاهش استحکام به اپوکسی اضافه شد. به منظور مطالعه اثر دما, نمونه های اپوکسی با کسر حجمی های مختلف از نانوذرات سیلیکا, در دو دمای پخت 105 و 90°C تهیه شده و میزان چقرمگی شکست, استحکام و مدول کششی آن ها توسط آزمون های مکانیکی اندازه گیری شد. در نمونه های فاقد نانوذرات, با کاهش دمای پخت, افزایش قابل توجه در چقرمگی شکست مشاهده شد اما مدول کششی و استحکام نمونه, به دلیل پخت ناقص اپوکسی, کاهش یافت. اما در نمونه های حاوی نانوذرات سیلیکا, تقویت کنندگی نانوذرات بر نقص پخت غلبه کرده و برآیند دو مکانیزم موجب افزایش استحکام و مدول کششی شد. در عین حال افزایش چقرمگی و انرژی شکست, نشان از هم افزایی قابل قبول تکنیک های پخت ناقص و حضور نانوذرات سیلیکا در کامپوزیت, دارد. هر چند چقرمگی شکست نمونه های پخت شده در دمای 90°C همواره از نمونه های پخت شده در دمای 105°C بیشتر است اما با افزایش سطح نانوذرات سیلیکا (کاهش اندازه نانوذرات) نقش نانوذرات غالب بوده و تفاوت متاثر از دمای پخت کمتر می شود. محاسبات نشان داد مکانیزم های تغییر شکل پلاستیک, گسترش حباب و شکسته شدن کلوخه ها, نقش اصلی را در افزایش چقرمگی شکست داشته و تحت تاثیر یکدیگر تشدید می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آخرتی ثانی فدافن، سیدرضا، مرتضایی، مهرزاد، و امیری امرایی، ایرج. (1395). تاثیر دمای پخت بر انرژی شکست اپوکسی پرشده با نانوذرات سیلیکا با ابعاد مختلف. علوم و فناوری کامپوزیت، 3(4)، 389-395. SID. https://sid.ir/paper/251679/fa

    Vancouver: کپی

    آخرتی ثانی فدافن سیدرضا، مرتضایی مهرزاد، امیری امرایی ایرج. تاثیر دمای پخت بر انرژی شکست اپوکسی پرشده با نانوذرات سیلیکا با ابعاد مختلف. علوم و فناوری کامپوزیت[Internet]. 1395؛3(4):389-395. Available from: https://sid.ir/paper/251679/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا آخرتی ثانی فدافن، مهرزاد مرتضایی، و ایرج امیری امرایی، “تاثیر دمای پخت بر انرژی شکست اپوکسی پرشده با نانوذرات سیلیکا با ابعاد مختلف،” علوم و فناوری کامپوزیت، vol. 3، no. 4، pp. 389–395، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/251679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button