مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد پایش ریسک خشکسالی محصولات دیم در مقیاس زیرحوضه بر بهبود مدیریت خشکسالی

صفحات

 صفحه شروع 767 | صفحه پایان 779

چکیده

 مدیریت ریسک خشکسالی, به استراتژی نیاز دارد. انتخاب مقیاس مکانی یکی از وجوه استراتژی است. در تحقیق حاضر پایش خشکسالی در مقیاس زیرحوضه بررسی شده و به دلیل حساسیت بیشتر محصولات دیم نسبت به خشکسالی, ارزیابی در مورد محصولات دیم انجام شده است. به این منظور, با استفاده از شبیه ساز SWAT, حوضه ی آبخیز خرم آباد به مساحت 2480 کیلومترمربع براساس همگنی بافت خاک, کاربری اراضی و ارتفاع, به 31 زیرحوضه تقسیم شد. شاخص اکتشاف خشکسالی RDI, متناسب با سال زراعی منطقه, در مقیاس زمانی نُه ماهه برای ارزیابی وضعیت خشکسالی کشاورزی طی مدت 1348 1396 در نظر گرفته شد. با استفاده از روش تیسن و نیز ایستگاه های هواشناسی موجود در محدوده ی مطالعه شده, باران و دمای هر یک از زیر حوضه ها, تخمین زده شد. همچنین, کاهش نسبی عملکرد محصولات دیم, تحت تأثیر هر یک از شدت های مختلف خشکسالی, محاسبه شد. مطالعه ی حاضر توانست مناطق مختلف حوضه را از نظر ریسک خشکسالی محصولات مختلف با یکدیگر مقایسه کند, به گونه ای که نشان داد ریسک تولید محصولات, در هر یک از زیرحوضه ها, متفاوت و دارای دامنه 14 تا 30 درصد است. به طوری که میانگین ریسک تولید گندم, جو, نخود و عدس, به ترتیب 2/21, 8/18, 4/17 و 18 درصد به دست آمد. در ضمن, تأثیر شدت خشکسالی بر عملکرد هر یک از محصول ها متفاوت بود. به این ترتیب که در خشکسالی متوسط 54 60, 47 55, 46 54, 47 57؛ خشکسالی شدید 63 70, 58 64, 49 60, 51 62 و خشکسالی بسیار شدید 75 82, 69 74, 59 68, 67 74 درصد, سبب کاهش عملکرد پتانسیل محصولات به ترتیب, گندم, جو, نخود و عدس شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری نژاد، حسین، آخوندعلی، علی محمد، شریفی، محمدرضا، و حقی زاده، علی. (1398). کاربرد پایش ریسک خشکسالی محصولات دیم در مقیاس زیرحوضه بر بهبود مدیریت خشکسالی. اکوهیدرولوژی، 6(3 )، 767-779. SID. https://sid.ir/paper/253950/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری نژاد حسین، آخوندعلی علی محمد، شریفی محمدرضا، حقی زاده علی. کاربرد پایش ریسک خشکسالی محصولات دیم در مقیاس زیرحوضه بر بهبود مدیریت خشکسالی. اکوهیدرولوژی[Internet]. 1398؛6(3 ):767-779. Available from: https://sid.ir/paper/253950/fa

    IEEE: کپی

    حسین ناصری نژاد، علی محمد آخوندعلی، محمدرضا شریفی، و علی حقی زاده، “کاربرد پایش ریسک خشکسالی محصولات دیم در مقیاس زیرحوضه بر بهبود مدیریت خشکسالی،” اکوهیدرولوژی، vol. 6، no. 3 ، pp. 767–779، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/253950/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button