مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کاهش باکتری داخل کانال با سه روش مکانیکی K-Type ،Instrumentation دستی، Race و Profile چرخشی

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 52

چکیده

 بیان مساله: پاکسازی کانال از ذرات عاجی (debries) مختلف و حذف منبع عفونت از مهمترین اصول و لازمه اصلی موفقیت درمان ریشه می باشد؛ زیرا علت اصلی شکست درمانهای ریشه, نفوذ باکتریها و یا مواد حاصل ازآنها به بافتهای پری اپیکال می باشد. وسایل جدیدی که امروزه برای آماده سازی کانال طراحی و عرضه شده اند, می توانند این امر را بهبود بخشند.هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان کاهش Enterococcus-faecalis (Ef) داخل کانال با سه روش مکانیکی Instrumentation شامل, دستی (K-type) و چرخشی (Profile و Race) انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, از 30 دندان تک ریشه استفاده شد. 3 نمونه به عنوان شاهد منفی و 3 نمونه به عنوان شاهد مثبت و بقیه نمونه ها در سه گروه 8 تایی قرار گرفتند. باکتری انتروکوکوس فکالیس در کانال ریشه قرار داده شد. بعد از گذشت زمان انکوباسیون از کانالها کشت میکروبی تهیه شد. سه روش Instrumentation شامل موارد زیر بود:- استفاده از روش crown-down و فایل دستی K-type- استفاده از روش crown-down و سیستم چرخشی Profile- استفاده از تکنیک crown-down و سیستم چرخشی Race بعد از عمل Instrumentation نیز از کانال ها کشت میکروبی تهیه شد. معیار ارزیابی شامل تعیین درصد کاهش باکتری Ef با سه روش فوق و با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه بود. P≤0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار در گروه 98.74±2.57 K-type, در گروه 99.33±1.01 Profile و در گروه 98.60±2.39 Race بود. بین سه روش Instrumentation از نظر توانایی در حذف باکتری اختلاف معنی داری حاصل نگردید.نتیجه گیری: مطابق یافته های این تحقیق K فایل دستی و روشهای چرخشی Profile و Race می توانند در آماده سازی کانال ها مورد استفاده قرار گیرند؛ اما از آنجا که دسترسی به فایلهای دستی نسبت به روشهای چرخشی آسانتر است و به تجهیزات کمتری نیاز دارد و نیز تمامی این سیستم ها از نظر توانایی در حذف باکتری یکسان هستند؛ بنابراین در کانالهای مستقیم می توان از فایلهای دستی به جای سیستم های چرخشی استفاه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضرابیان، محمد، علی قلی، مرضیه، و لقمانی نژاد، نسترن. (1384). بررسی کاهش باکتری داخل کانال با سه روش مکانیکی K-Type ,Instrumentation دستی, Race و Profile چرخشی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 18(2 (مسلسل 43))، 44-52. SID. https://sid.ir/paper/25407/fa

    Vancouver: کپی

    ضرابیان محمد، علی قلی مرضیه، لقمانی نژاد نسترن. بررسی کاهش باکتری داخل کانال با سه روش مکانیکی K-Type ,Instrumentation دستی, Race و Profile چرخشی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1384؛18(2 (مسلسل 43)):44-52. Available from: https://sid.ir/paper/25407/fa

    IEEE: کپی

    محمد ضرابیان، مرضیه علی قلی، و نسترن لقمانی نژاد، “بررسی کاهش باکتری داخل کانال با سه روش مکانیکی K-Type ,Instrumentation دستی, Race و Profile چرخشی،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 18، no. 2 (مسلسل 43)، pp. 44–52، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25407/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button