مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتخاب بهترین استان در تولید سیب زمینی از طریق ارزیابی شاخص رد پای آب

صفحات

 صفحه شروع 523 | صفحه پایان 532

چکیده

 رد پای آب به عنوان شاخصی برای تخصیص منابع آب شیرین تعریف شده است که بینش ارزشمندی درباره ی آثار محیط زیستی تولید یک محصول ارائه می کند. هدف از انجام این پژوهش, تعیین مناسب ترین استان کشور برای تولید محصول سیب زمینی از جنبه ی مصرف آب شیرین بوده است که بدین منظور از شاخص رد پای آب استفاده شد. برای دستیابی به این هدف, ابتدا اطلاعات مربوط به سطح برداشت, تولید و عملکرد محصول در استان های اصلی تولیدکننده برای سال زراعی 1393 1394 جمع آوری شد. سپس برای محاسبه ی رد پای آب در هر استان, اطلاعاتی نظیر نیاز آبی محصول و بارش مؤثر به تفکیک استان جمع آوری و در نهایت اجزای رد پای آب محاسبه شد. نتایج پژوهش نشان داد به ترتیب رد پای آب سبز, آبی و خاکستری بیشترین سهم را در تولید سیب زمینی همه ی استان ها به خود اختصاص دادند. با توجه به رد پای آب کل محاسبه شده, استان همدان بهترین منطقه برای کاشت سیب زمینی و استان سمنان نامناسب ترین منطقه از دیدگاه شاخص یادشده شناخته شدند. میانگین رد پای آب تولید سیب زمینی در سطح کشور نزدیک به 527 مترمکعب بر تن محاسبه شد. با توجه به شاخص رد پای آب و مقدار تولید محصول در هر استان, مشخص شد که در سال زراعی مطالعه شده, استان همدان با مصرف 338 میلیون مترمکعب و استان خراسان شمالی با مصرف 18 میلیون مترمکعب آب, به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار از منابع آبی خود را به تولید این محصول کشاورزی اختصاص داده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، علی، یوسفی، حسن، نورالهی، یونس، و ساداتی نژاد، سیدجواد. (1396). انتخاب بهترین استان در تولید سیب زمینی از طریق ارزیابی شاخص رد پای آب. اکوهیدرولوژی، 4(2 )، 523-532. SID. https://sid.ir/paper/254094/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی علی، یوسفی حسن، نورالهی یونس، ساداتی نژاد سیدجواد. انتخاب بهترین استان در تولید سیب زمینی از طریق ارزیابی شاخص رد پای آب. اکوهیدرولوژی[Internet]. 1396؛4(2 ):523-532. Available from: https://sid.ir/paper/254094/fa

    IEEE: کپی

    علی محمدی، حسن یوسفی، یونس نورالهی، و سیدجواد ساداتی نژاد، “انتخاب بهترین استان در تولید سیب زمینی از طریق ارزیابی شاخص رد پای آب،” اکوهیدرولوژی، vol. 4، no. 2 ، pp. 523–532، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254094/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button