مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر شیر سویا و شیر ساده بر pH پلاک دندانی (کارآزمایی بالینی)

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 108

چکیده

 زمینه و هدف: شیر سویا در رقابت با نوشیدنی های دیگر به عنوان یک نوشیدنی سالم و مغذی مطرح شده است. امروزه توسعه فرآیندهای جدید برای تولید شیر سویا با طعم مطلوب تر و مطرح شدن آن به عنوان جایگزین مناسبی به جای شیر گاوی در افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند, از مهم ترین عوامل گرایش به مصرف شیر سویا است. پتانسیل پوسیدگی زایی شیر معمولی و شیر سویا مورد استفاده توسط کودکان موضوع بسیاری از مطالعات در دهه گذشته بوده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر دو نوع شیر گاوی و شیر سویا بر تغییرات pH پلاک دندانی بود. روش بررسی: میزان جریان بزاق, عدم وجود پوسیدگی های فعال در دهان, عدم وجود بیماری سیستمیک خاص و شرکت کردند. pH پلاک دندانی در ناحیه اینترپروگزیمال بین دندا ن های پرمولر دوم و مولر اول در هر چهار کوادرانت قبل و در دقایق 2, 5, 7, 10, 15, 20, 30, 40, 50 و 60 پس از مصرف 3 ماده مورد آزمایش (شامل شیر سویا, شیر معمولی و محلول ساکارز 10% به عنوان کنترل مثبت) توسط میکروالکترود شیشه ای Metrohm و pH متر دیجیتال تعیین گردید. سپس منحنی pH برای هر ماده با توجه به زمان رسم گردید و تفاوت حداقل افت pH و ∆ pH به دنبال مصرف نوشیدنی ها توسط آنالیز آماری Repeated measure ANOVA (05/0P<) بین سه ماده مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از بین مواد مورد بررسی کمترین pH نشان داده شده به دنبال شستشوی دهان با محلول ساکارز 10% بوده است و در مرحله بعدی شیر سویا و در آخر شیر گاوی 5/1% چربی قرار داشتند. تمام مواد مورد بررسی از این نظر دارای اختلاف معنی داری با یکدیگر می باشند (05/0P<). نتیجه گیری: شیر گاوی مورد مطالعه در هیچ یک از مقاطع زمانی pHپلاک را به پایین تر از pH پایه نزول نداد بلکه حتی به طور معنی داری pH پلاک را از حد پایه بالاتر برد. pH پلاک به دنبال مصرف شیر سویا در دقیقه 2 حداکثر افت را نشان داد اما در هیچ یک از مقاطع زمانی pH را به زیر حد بحرانی نرساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معینی، پیوند، عسکری، محمدشریف، رئوفی، فرهاد، و زاهدی راد، سارا. (1395). مقایسه تاثیر شیر سویا و شیر ساده بر pH پلاک دندانی (کارآزمایی بالینی). مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 29(2 )، 101-108. SID. https://sid.ir/paper/25440/fa

    Vancouver: کپی

    معینی پیوند، عسکری محمدشریف، رئوفی فرهاد، زاهدی راد سارا. مقایسه تاثیر شیر سویا و شیر ساده بر pH پلاک دندانی (کارآزمایی بالینی). مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1395؛29(2 ):101-108. Available from: https://sid.ir/paper/25440/fa

    IEEE: کپی

    پیوند معینی، محمدشریف عسکری، فرهاد رئوفی، و سارا زاهدی راد، “مقایسه تاثیر شیر سویا و شیر ساده بر pH پلاک دندانی (کارآزمایی بالینی)،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 29، no. 2 ، pp. 101–108، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25440/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button