مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,053
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه سطح قند خون بیماران دیابتی نوع 2 در پایش قند خون ساق پا، نوک انگشت دست و ورید

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 61

چکیده

 مقدمه و هدف: کنترل قند خون در بیماران دیابتی بسیار مهم بوده و سبب پیشگیری از عوارض دیابت می گردد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه سطح قند خون بیماران دیابتی از ساق پا با روش استاندارد نمونه گیری نوک انگشت دست و نمونه خون وریدی بود.مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی- مقایسه ای, از 260 بیمار دیابتی پس از تکمیل فرم اطلاعات دموگرافیک, نمونه قند خون غیر ناشتا ابتدا از ورید اخذ, و بطور همزمان نمونه مویرگی بوسیله گلوکومتر از انگشت وسط دست چپ و یک سوم میانی عضله ساق پای چپ گرفته و نتایج آن با نمونه خون ورید مقایسه شد. داده های مطالعه در نرم افزار SPSS نسخه 14و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی آزمون های آماری ویلکاکسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. مقادیر P در سطح کمتر از 0.05 معنی دار لحاظ گردید.یافته ها: نتایج حاصل از آزمون اسپیرمن نشان دهنده وجود ارتباط معنی داری بین قند خون نوک انگشت دست و ساق پا و ورید بود (p<0.001), همچنین نتایج نشان داد که میانگین قند خون گرفته شده از انگشت 10 میلی گرم در دسی لیتر و میانگین قند خون گرفته شده از ساق پا 17 میلی گرم در دسی لیتر کمتر از قند خون وریدی بود.بحث و نتیجه گیری: تفاوت قند خون نمونه مویرگی نوک انگشت و ساق پا با نمونه وریدی قند خون بیماران دیابتی از لحاظ بالینی قابل چشم پوشی و می توان از این نقاط جهت خودپایشی قند خون به جای نمونه وریدی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابعی، منیره، بصیری مقدم، مهدی، محمدپور، علی، و رجبی، راحله. (1395). مقایسه سطح قند خون بیماران دیابتی نوع 2 در پایش قند خون ساق پا, نوک انگشت دست و ورید. پرستاری دیابت، 4(4)، 51-61. SID. https://sid.ir/paper/254662/fa

    Vancouver: کپی

    تابعی منیره، بصیری مقدم مهدی، محمدپور علی، رجبی راحله. مقایسه سطح قند خون بیماران دیابتی نوع 2 در پایش قند خون ساق پا, نوک انگشت دست و ورید. پرستاری دیابت[Internet]. 1395؛4(4):51-61. Available from: https://sid.ir/paper/254662/fa

    IEEE: کپی

    منیره تابعی، مهدی بصیری مقدم، علی محمدپور، و راحله رجبی، “مقایسه سطح قند خون بیماران دیابتی نوع 2 در پایش قند خون ساق پا, نوک انگشت دست و ورید،” پرستاری دیابت، vol. 4، no. 4، pp. 51–61، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button