مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

865
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 29

چکیده

 در این تحقیق از روش مولکولی  Real Time PCRبرای اندازه گیری کپک رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی استفاده شد. به دلیل مشکلات روش شمارش کپک ها به روش شماره نسبی کپک ها از قبیل احتمال خطای آزمون کننده, دقت کم و عدم تکرارپذیری, تبیین یک روش استاندارد که بتواند با دقت و تکرارپذیری بالا تشخیص و شمارش کپک ها را امکان پذیر سازد ضروری به نظر می رسد. روش مولکولی  Real Time PCRمی تواند به عنوان یک روش مناسب برای شناسایی و اندازه گیری کمی دقیق کپک ها مطرح باشد که بر مبنای اندازه گیری مطلق و نسبی ژن های کپک های موجود می باشد. نمونه های رب گوجه فرنگی با مقادیر مختلف اسپور کپک (101, 103 و 105) در هر گرم آلوده شد. پس از گرمخانه گذاری و رشد اسپور کپک و ایجاد میسیلیوم استخراج  DNAاز هر نمونه با استفاده از روش السامرایی انجام شد. سپس با استفاده از واکنش PCR تعداد کپی DNA کپک با استفاده از شناساگر سایبر گرین و پرایمرهای مربوط به جنس رایزوپوس اوریزا تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار  DNAکپک در نمونه های شاهد و تلقیح شده منحنی  Real Time PCRدر مقادیر CT کمتری به فاز لگاریتمی وارد می شوند. ضریب همبستگی خطی منحنی استاندارد در آزمون PCR Real Time (R2=0.943) بود که نشان دهنده یدقت تعیین کمی این آزمون می باشد. اختصاصی بودن واکنش با استفاده از منحنی ذوب پرایمرها تعیین شد و نشان داد که واکنش به طور کاملا اختصاصی انجام شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاراژیان، رضا، حبیبی نجفی، محمدباقر، یاورمنش، مسعود، عدالتیان دوم، محمدرضا، و پوریان فر، حمیدرضا. (1395). ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 2(4)، 18-29. SID. https://sid.ir/paper/254876/fa

    Vancouver: کپی

    کاراژیان رضا، حبیبی نجفی محمدباقر، یاورمنش مسعود، عدالتیان دوم محمدرضا، پوریان فر حمیدرضا. ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1395؛2(4):18-29. Available from: https://sid.ir/paper/254876/fa

    IEEE: کپی

    رضا کاراژیان، محمدباقر حبیبی نجفی، مسعود یاورمنش، محمدرضا عدالتیان دوم، و حمیدرضا پوریان فر، “ارزیابی روش Real Time در اندازه گیری رایزوپوس اوریزا در رب گوجه فرنگی،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 2، no. 4، pp. 18–29، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254876/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا