مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مولکولی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم ایزوله شده علیه پنی سیلیوم کرایسوژنوم

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 69

چکیده

 هدف از انجام این پژوهش شناسایی مولکولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از چال (شیر تخمیری شتر) و بررسی فعالیت ضدقارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم جدا شده به عنوان نگهدارنده ای زیستی علیه کپک پنی سیلیوم کرایسوژنوم بود. در این پژوهش پس از انجامPCR  با جفت پرایمرهای عمومی باکتری های اسید لاکتیک, نتایج توالی یابی با توالی های موجود در پایگاه اطلاعاتی  NCBIمقایسه شد. از بین جدایه های شناسایی شده, اثر ضدقارچی جدایه های  C8 ,C6 و C17 به عنوان نگهدارنده بیولوژیکی با استفاده از روش دولایه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس شناسایی آنالیز ناحیه ژنی  16S rDNAباکتری های جدا شده 2 نژاد از لاکتوباسیلوس برویس (کدهای C6 و C17), یک نژاد انتروکوکوس هیرایی (کد C7) و یک نژاد انتروکوکوس فاسیوم (کد C8) بودند. نتایج نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس و جدایه انتروکوکوس فاسیوم دارای اثر بازدارندگی قوی ای بر رشد پنی سیلیوم کرایسوژنوم می باشند. این بازدارندگی بعد از 48 ساعت برای سویه لاکتوباسیلوس برویس بیشتر از دیگر سویه ها بود. اثر همه تیمارها با نمونه شاهد (بدون باکتری های لاکتیکی) دارای اختلاف معنی داری (P<0.05), ولی با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند (P>0.05). نتایج مربوط به درصد بازدارندگی بعد از 72 ساعت نیز نشان داد که هر دو جدایه لاکتوباسیلوس برویس (C6 و C17) نسبت به انتروکوکوس فاسیوم (C8), اثر بازدارندگی قوی تری را علیه پنی سیلیوم کرایسوژنوم از خود نشان دادند و اثر همه تیمارها با نمونه شاهد دارای اختلاف معنی دار ولی با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند. با توجه به نتایج, می توان بیان داشت باکتری های آزمون شده, پتانسیل جلوگیری از فساد میکروبی مواد غذایی مستعد فساد با کپک پنی سیلیوم کرایسوژنوم به ویژه پنیر را به عنوان نگهدارنده ای طبیعی و ایمن دارا می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاده، احمد، خمیری، مرتضی، و صادقی، علیرضا. (1395). شناسایی مولکولی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم ایزوله شده علیه پنی سیلیوم کرایسوژنوم. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 2(4)، 56-69. SID. https://sid.ir/paper/254879/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاده احمد، خمیری مرتضی، صادقی علیرضا. شناسایی مولکولی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم ایزوله شده علیه پنی سیلیوم کرایسوژنوم. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1395؛2(4):56-69. Available from: https://sid.ir/paper/254879/fa

    IEEE: کپی

    احمد نصراله زاده، مرتضی خمیری، و علیرضا صادقی، “شناسایی مولکولی جدایه های لاکتیکی بدست آمده از چال در استان گلستان و بررسی فعالیت ضد قارچی لاکتوباسیلوس برویس وانتروکوکوس فاسیوم ایزوله شده علیه پنی سیلیوم کرایسوژنوم،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 2، no. 4، pp. 56–69، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button