مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

879
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های اسپرس زراعی داخلی و خارجی از طریق صفات مورفولوژیک

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

اسپرس از جمله گیاهان مرتعی و زراعی است که به دلیل ویژگی های مطلوب به ویژه تحمل به تنش ها مورد توجه می باشد. این پژوهش با هدف بررسی تنوع ژنتیکی 56 نمونه (46 رقم داخلی و 10 رقم خارجی) اسپرس زراعی با بهره گیری از صفات مورفولوژیک (همانند عملکرد علوفه و اجزای عملکرد) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان سال های زراعی 1390 - 1389 روی گیاهان یک ساله به اجرا در آمد. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود تنوع بسیار بالا برای صفات مورد مطالعه در ژرم پلاسم مورد بررسی بود. صفات ارتفاع و تعداد ساقه در بوته (به ترتیب 85 و 722 درصد) از وراثت پذیری عمومی بالایی برخوردار بودند که حاکی از نقش عمده ژن ها در کنترل این صفات می باشد. براساس مقایسه میانگین, چین اول از نظر عملکرد علوفه نسبت به چین دوم برتری داشت, هم چنین بیشترین عملکرد علوفه در سال دوم به دست آمد. نتایج نشان داد که نمونه های داخلی در مقایسه با ارقام خارجی عملکرد علوفه بالاتری داشتند, لیکن ارقام خارجی براساس معیار نسبت برگ به ساقه از کیفیت علوفه بالاتری برخوردار بودند. به نظر می رسد ترکیب صفات مطلوب نمونه های داخلی و خارجی از طریق طراحی برنامه های اصلاحی می تواند زمینه را برای توسعه ارقام با عملکرد و کیفیت علوفه بالا فراهم آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضرابیان، محمد، مجیدی، محمدمهدی، و امینی، هاجر. (1395). بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های اسپرس زراعی داخلی و خارجی از طریق صفات مورفولوژیک. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(21)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/255879/fa

    Vancouver: کپی

    ضرابیان محمد، مجیدی محمدمهدی، امینی هاجر. بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های اسپرس زراعی داخلی و خارجی از طریق صفات مورفولوژیک. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(21):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/255879/fa

    IEEE: کپی

    محمد ضرابیان، محمدمهدی مجیدی، و هاجر امینی، “بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های اسپرس زراعی داخلی و خارجی از طریق صفات مورفولوژیک،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 21، pp. 1–13، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255879/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button