مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

998
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عملکرد و کیفیت میوه در برخی ژنوتیپ های گوجه فرنگی گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 126

چکیده

 ﺍﻳﻦﭘﮋﻭﻫﺶ به منظور ﺑﺮﺭﺳﻲ و مقایسه عملکرد میوه و اجزای آن, صفات مورفولوژیک و کیفیت میوه بین ژنوتیپ های مختلف گوجه فرنگی گلخانه ای انجام شد تا بتوان از آنها به عنوان معیار انتخاب استفاده نمود. نتاج حاصل از تعداد 49 تلاقی گوجه فرنگی گلخانه ای به همراه 13 والد آنها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه کشت شدند. نتاج تلاقی های 20, 25 و 46 بیشترین مقادیر عملکرد میوه را نشان دادند. از طرف دیگر نتاج تلاقی های 17 و 18 بیشترین مقدار کیفیت میوه را نشان دادند که از نظر عملکرد میوه نیز در شرایط مطلوبی قرار داشتند. همچنین از نظر صفت تعداد میوه, نتاج تلاقی های 16, 18 و 19 بالاترین مقدار را نشان دادند. جهت گزینش موثرترین صفات به عنوان معیار انتخاب, میزان وراثت پذیری عمومی و خصوصی صفات در طی دو فصل به روش های رگرسیون والد- نتاج, میانگین والدین- نتاج و همبستگی والد - نتاج تخمین زده شد. میزان وراثت-پذیری عمومی متوسط تا نسبتا بالایی بین 45 تا 92 درصد در فصل اول و بین 43 تا 80 درصد در فصل دوم برآورد شد. ﺻﻔﺎﺕ عملکرد کل میوه, وزن تک میوه, ضخامت پریکارپ, مواد جامد محلول (بریکس) و pH با مقادیر بالاتری از وراثت پذیری نسبت به سایر صفات, به عنوان شاخص ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮊﻧﻮﺗﻴﭗ ﻫﺎﻱ ﺑﺮﺗﺮ پیشنهاد شدند. وراثت پذیری خصوصی در صفات تعداد میوه در گل آذین و طول میان گره مقادیر بالاتری را نشان دادند که معرف معیار های انتخاب مناسب بر اساس این صفات بود. اما نتایج نشان داد که معیارهای انتخاب در شرایط محیطی مختلف, متفاوت بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دفتریان، فرانک، و گل آبادی، مریم. (1397). ارزیابی عملکرد و کیفیت میوه در برخی ژنوتیپ های گوجه فرنگی گلخانه ای. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 8(1 )، 113-126. SID. https://sid.ir/paper/255888/fa

    Vancouver: کپی

    دفتریان فرانک، گل آبادی مریم. ارزیابی عملکرد و کیفیت میوه در برخی ژنوتیپ های گوجه فرنگی گلخانه ای. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1397؛8(1 ):113-126. Available from: https://sid.ir/paper/255888/fa

    IEEE: کپی

    فرانک دفتریان، و مریم گل آبادی، “ارزیابی عملکرد و کیفیت میوه در برخی ژنوتیپ های گوجه فرنگی گلخانه ای،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 8، no. 1 ، pp. 113–126، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button