مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,228
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای آلی و کودهای شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و ویژگی های کیفی دو رقم ریحان

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 44

چکیده

 افزودن کودهای آلی کمپوست و ورمی کمپوست به خاک سبب بهبود شرایط فیزیکی, عناصر غذایی و موجودات ذره بینی خاک می شود. در مطالعه حاضر, اثر کاربرد تنها و ترکیبی کود دامی, ورمی کمپوست و کود شیمیایی اوره بر عملکرد و ویژگی های کیفی گیاه دارویی ریحان (.Ocimuom basilicum L) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل, فاکتور اصلی شش نوع کوددهی, فاکتور فرعی دو رقم ریحان سبز و بنفش و فاکتور فرعی فرعی سه زمان برداشت بودند. بر اساس نتایج به دست آمده, تیمارهای دوگانه کودهای آلی و اوره, در مقایسه با تیمار کودهای آلی به تنهایی تفاوتی از نظر آماری برای افزایش عملکرد وزن تر و خشک گیاهان نداشتند. در تیمارهای ترکیبی کودهای آلی و اوره, میزان نیترات موجود در این گیاهان افزایش نشان داد. به جز میزان نیترات, ریحان سبز برای ظرفیت آنتی اکسیدانی, عملکرد و صفات رویشی اندازه گیری شده بهتر از ریحان بنفش بود. از نظر زمان برداشت, بیشترین عملکرد و ظرفیت آنتی اکسیدانی در چین دوم مشاهده شد. این یافته ها, اثر مثبت کاربرد کودهای آلی را در افزایش عملکرد و کیفیت گیاه دارویی ریحان نشان دادند. بنابراین با توجه به نتایج این آزمایش, با کاربرد کود دامی و ورمی کمپوست از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی کاسته می شود و همچنین اثرات زیان آورشان بر محیط زیست کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چزگی، مهدی، چالوی، ویدا، و اکبرپور، وحید. (1397). اثر کودهای آلی و کودهای شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و ویژگی های کیفی دو رقم ریحان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 8(1 )، 29-44. SID. https://sid.ir/paper/255890/fa

    Vancouver: کپی

    چزگی مهدی، چالوی ویدا، اکبرپور وحید. اثر کودهای آلی و کودهای شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و ویژگی های کیفی دو رقم ریحان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1397؛8(1 ):29-44. Available from: https://sid.ir/paper/255890/fa

    IEEE: کپی

    مهدی چزگی، ویدا چالوی، و وحید اکبرپور، “اثر کودهای آلی و کودهای شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و ویژگی های کیفی دو رقم ریحان،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 8، no. 1 ، pp. 29–44، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button