مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,332
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید بذر در کشاورزی ارگانیک

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 133

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در سال های اولیه توسعه کشاورزی ارگانیک، اکثر محصولات در همان منطقه تولیدی مصرف می شد. در حقیقت، تازگی و فروش مستقیم از ویژگی های کشاورزی ارگانیک بود. در آن سالها مرسوم بود که خریداران، در تماس مستقیم با کشاورزان بودند و یا این که از واسطه ها اطمینان کافی داشتند. با توسعه بیشتر کشاورزی ارگانیک در دهه 1970 زنجیره طولانی تری ایجاد شد. به این صورت که یک محصول ارگانیک مراحل زیادی را طی میکرد و ممکن بود کیلومترها دورتر، مصرف شود. در این شرایط، مشتری نیاز به وسیلهای داشت که نشان دهد، محصول مزبور واقعا ارگانیک است و کشاورز نیز نیاز به راهی داشت تا اثبات کند که محصولش، ارگانیک است. در تولید بذر ارگانیک استانداردهایی وجود دارد، از جمله بازرسی های مزرعه، ادوات، عملیات تولید و فرآوری بذر، بررسی خطرات آلودگی بذر و بررسی حواشی و مزارع اطراف. در تولید بذر ارگانیک باید به تمام جوانب توجه داشت. علاوه بر این، باید منابع بذری مزرعه، مدیریت نهاده ها، تولید و نگهداری کمپوست و انتقال و فروش را نظارت و بررسی کرد. بایستی به تاریخچه استفاده از زمین، نقشه مزرعه، تناوب، اصلاح کننده های خاک و منابع تغذیه خاک توجه داشت، آلودگی های مزرعهای و آلودگی در حین فروش را مد نظر قرار داد. تقاضا برای بذرهای ارگانیک، در حال افزایش است. تولید بذر ارگانیک از یک سو و برابری آن با استانداردهای گواهی بذر از سوی دیگر، همواره چالش هایی برای تولیدکنندگان بذر به وجود آورده است. سیستم های متداول تولید بذر مبتنی بر استفاده از کودها و علف کشها در مراحل مختلف اند تا از سویی کیفیت بذر، بالا باشد و جمعیت علف های هرز کاهش یابد و از طرف دیگر، هزینه های بوجاری بذر کاهش پیدا کند. بنابراین در تولید بذرهای ارگانیک، کنترل علف های هرز و تکنیک های تغذیه خاک از اهمیت خاصی برخوردار است. همین طور، روش به کار رفته باید اقتصادی و بذر، کیفیت و خلوص بالایی داشته باشد. از همه مهمتر اینکه بذر به مقدار کافی در اختیار کشاورز قرار گیرد. اکثر این موارد بستگی به استقرار مناسب گیاه بذری، کنترل علف های هرز، سطوح مناسب عناصر غذایی و نیز برداشت و بوجاری به موقع بذر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احتشامی، سیدمحمدرضا. (1395). تولید بذر در کشاورزی ارگانیک. علوم و تحقیقات بذر ایران، 3(1 )، 121-133. SID. https://sid.ir/paper/258503/fa

    Vancouver: کپی

    احتشامی سیدمحمدرضا. تولید بذر در کشاورزی ارگانیک. علوم و تحقیقات بذر ایران[Internet]. 1395؛3(1 ):121-133. Available from: https://sid.ir/paper/258503/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدرضا احتشامی، “تولید بذر در کشاورزی ارگانیک،” علوم و تحقیقات بذر ایران، vol. 3، no. 1 ، pp. 121–133، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button